En breu
Internacional 07/02/2013

Els Boy Scouts ajornen la decisió d'admetre gais

2 min
Els Boy Scouts ajornen la decisió d'admetre gais

La incertesa de l'organització

L'organització de joves dels Boys Scouts, una de les més importants dels Estats Units, va comunicar ahir que retardava fins al maig la decisió sobre si permeten l'entrada o no d'homosexuals. La setmana passada aquesta organització va anunciar la reconsideració de la llei que prohibeix que hi puguin entrar i, com a resposta, antics dirigents dels Boy Scouts i activistes van entregar una petició amb 1,4 milions de firmes favorables a la participació de gais i lesbianes.

La decisió s'esperava per ahir durant la trobada de tres dies que celebren els Boy Scouts a Irving (Texas), però es va ajornar per segona vegada, ja que en una primera ocasió l'estiu del 2012 tampoc es va prendre cap resolució sobre el tema. Una de les opcions que es planteja és deixar en mans de les delegacions locals la decisió d'admetre o no homosexuals en l'organització.

Obama, amb els homosexuals

"La meva posició és que els gais i les lesbianes han de tenir accés i oportunitats de la mateixa manera que tothom, en totes les institucions i àmbits de la vida". Amb aquestes paraules el president dels EUA, Barack Obama, es va mostrar partidari diumenge que els Boy Scouts eliminessin una prohibició que va ser reforçada l'any 2000 pel Tribunal Suprem dels EUA i que atorgava a l'organització el dret a vetar l'entrada a aquest col·lectiu. En contra d'Obama, el governador de Texas, el republicà Rick Perry, va afirmar: "Crec que la majoria de la gent no veu cap raó per canviar de postura, i jo tampoc".

El canvi proposat crea fragmentació dins dels Boy Scouts. Alguns partidaris de la prohibició van dir que temien una onada de baixes entre els més conservadors, mentre que els que s'hi posicionen a favor defensen que la llei actual -que titllen d'"homòbofa"- motiva la marxa de nombrosos afiliats cada any. Als EUA hi ha 2,7 milions de joves Scouts i 1 milió de voluntaris adults, segons dades de l'organització.

stats