ELECCIONS A ITÀLIA
Internacional 15/01/2013

Berlusconi vol evitar que el cas Ruby entri en campanya

El cas Ruby torna a perseguir Silvio Berlusconi. I aquesta vegada ho farà de ple durant la campanya electoral. L'ex primer ministre no va aconseguir ahir que la justícia ajornés el procés per abús de poder

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Berlusconi vol evitar que el cas Ruby entri en campanya

BARCELONA.Els italians van fer memòria ahir dels escàndols sexuals que van precedir la caiguda del seu ex primer ministre, Silvio Berlusconi. La mediàtica entrada de la jove marroquina Karima El-Mahroug, més coneguda com a Ruby Robacors, al tribunal de Milà on es processa el Cavaliere per abús de poder i prostitució de menors va ser un clar recordatori de les festes bunga-bunga del polític italià, i Berlusconi no se'n va poder estar de córrer a esborrar aquesta imatge amb els ulls posats en la cursa electoral.

Però la seva petició als lletrats de no barrejar el cas amb la campanya electoral va ser ràpidament desestimada. "La participació d'un ciutadà en l'activitat política no representa cap motiu per suspendre el procés fins a les eleccions" del 24 i 25 de febrer, van respondre els jutges, que tampoc es van creure -tal com va apuntar la defensa- que l'absència del polític italià es degués a problemes d'agenda.

Qui tampoc va poder prestar declaració va ser Ruby, que atenia el tribunal a petició de la mateixa defensa després que la Fiscalia la desestimés per no ser un testimoni "creïble". Els lletrats van renunciar a sentir de nou la història dels interrogatoris, en què la jove va afirmar que el polític mai va tocar-la i que els diners que va rebre van ser fruit de la generositat de l'empresari. La Fiscalia, en canvi, sosté que el Cavaliere va mantenir relacions sexuals pagades amb Ruby fins a 13 vegades quan encara era menor.

Remuntada als sondejos

Belusconi, doncs, haurà de conviure amb el judici, el més polèmic i mediàtic dels que té pendents, durant tota la campanya. Però des de les enquestes, de moment, bufa vent a favor. La coalició de centredreta del Cavaliere comença a retallar distàncies amb els favorits en els comicis, el centreesquerra de Pier Luigi Bersani. Si bé fa un més la diferència era de fins a 9,5 punts, d'acord amb un sondeig de l'agència EMG publicat ahir se situarien ara a només 5,5 punts.

Si els resultats finalment apuntessin en aquest sentit perillaria la formació d'un govern estable, com també la majoria de centreesquerra al Senat. Un escenari que obligaria a un difícil pacte de Bersani amb Monti.

stats