Internacional 01/08/2013

Ariel Castro, condemnat a cadena perpètua

El segrestador de Cleveland va segrestar i violar tres noies durant una dècada

Ara
2 min

BarcelonaAriel Castro, el segrestador de Cleveland, ha estat condemnat a cadena perpètua, després d'haver segrestat, maltractat i violat tres dones durant una dècada.

"No sóc cap monstre. Estic malalt", ha dit Castro en declaracions aquest dijous abans de saber la condemna.

Castro es va declarar en un principi no culpable dels càrrecs de segrest i violació. El tribunal que el jutja també el va acusar de 329 càrrecs: dos càrrecs d'homicidi agreujat per obligar a avortar una de les joves captives, 139 càrrecs de violació, 177 de segrest, set d'abús sexual, tres d'assaltament criminal i un de possessió d'armes.

Castro, que era conductor de bus escolar, finalment es va declarar culpable de 937 càrrecs dels 1.000 dels quals se l'acusava per evitar la pena de mort.

Les tres víctimes, Amanda Berry i Gina DeJesus, van ser segrestades quan encara eren menors d'edat i van poder escapar-se al maig. Michelle Knight en tenia 20 quan va ser segrestada. Després que Castro se'n descuidés, Berry va aconseguir escapar-se i va demanar auxili a crits. Charles Ramsey, un veí de Castro, va ajudar la jove a trencar la porta de la casa on estava segrestada.

Els càrrecs contra Castro, de 52 anys, estan relacionats amb el segrest i la violació d'Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight, que van ser rescatades aquest maig després d'entre 9 i 11 anys de captiveri. Berry va tenir una filla amb Castro i, segons un informe policial, va amenaçar de mort Knight si no ajudava Berry a donar a llum en una piscina inflable.

Una de les tres dones capturades ha manifestat el seu desig que Ariel Castro "visqui el que li queda de vida a la presó". "Castro m'ha pres 11 anys de la meva vida", ha afegit una de les víctimes.

stats