Publicitat
Publicitat

Almenys 7 morts en un atac suïcida contra el ministeri de l'Interior a Kabul

Els talibans protagonitzen una sèrie d'atacs a Kabul que busquen boicotejar les eleccions del cap de setmana

Almenys sis policies i un talibà han mort i quatre agents més han resultat ferits aquest dijous en un atac suïcida contra el ministeri de l'Interior afganès a Kabul, tres dies abans de la celebració d'eleccions generals, segons una font oficial.

El portaveu del ministeri de l'Interior, Sediq Sediqi, ha informat del nombre de víctimes a la xarxa social Twitter.

L'atac s'ha produït a primera hora de la tarda, hora local, quan un insurgent ha detonat els explosius que portava just en el moment que intentava entrar a l'edifici governamental, ha explicat el portaveu de la Policia de Kabul, Hashmat Stanikzai.

Per part seva, un portaveu dels talibans ha reclamat la responsabilitat de l'atac a través del seu Twitter.


Complot contra el procés electoral

Els insurgents afganesos van anunciar fa setmanes en un comunicat del sabotatge de les eleccions amb atacs a col·legis electorals, treballadors dels comicis i les forces de seguretat.

Tot i el desplegament de 95.000 soldats i 48.000 policies per garantir la seguretat en les eleccions de dissabte, hi ha hagut diferents atacs a la capital del país contra objectius institucionals i estrangers.

Fa cinc dies, per exemple, els insurgents van atacar les oficines centrals de la comissió electoral de l'Afganistan, fet que va costar la vida a cinc talibans i va causar ferides a dos policies, en el segon atac contra aquest edifici en pocs dies.

Un dia abans, set persones, entre elles una nena de 10 anys, van morir en un atac suïcida contra una casa d'hostes d'una ONG estrangera a Kabul.

Les eleccions estan marcades per la sortida del poder del president Hamid Karzai, després d'esgotar els dos mandats possibles, i la retirada de les tropes internacionals de l'Afganistan a finals d'aquest any.

Segons observadors locals, el principal repte del nou Govern serà negociar amb els talibans si vol evitar un guerra civil.