Quatre ferits en un apunyalament a un centre comercial de Manchester

La policia acusa una persona detinguda de "comissió, preparació i instigació d'un acte terrorista"

Quatre persones han resultat ferides en un apunyalament múltiple que ha tingut lloc aquest divendres al matí al centre comercial Arndale, situat al centre de la ciutat de Manchester. De moment, es desconeix l'estat dels ferits i si l'incident té relació amb algun tipus d'atac terrorista. El centre comercial ha estat evacuat i les dues línies de tramvia que circulen per les rodalies han estat suspeses. La brigada antiterrorista del nord-oest d'Anglaterra lidera la investigació, després d'haver procedit a la detenció d'una persona, a què, en els darrers minuts, ha acusat de comissió, preparació i instigació d'un acte terrorista.

Una filmació difosa per les xarxes socials mostra un home detingut, envoltat de policies, que l'apunten amb una pistola Tasser, amb què, presumiblement, l'haurien reduït. Els testimonis que han enregistrat les imatges apunten que l'arrestat és un home d'uns quaranta anys.

Un treballador del centre comercial, Jordan, de 23 anys, ha fet un recompte a la BBC sobre com s'han esdevingut els fets: "Un home corria amb un ganivet amenaçant a diverses persones." L'atac ha tingut lloc a la planta baixa de l'edifici, a les dependències de la cafeteria Starbucks. "Poc després –ha continuat el testimoni–, el personal de seguretat ha dir a tot el personal que tanqués les portes dels establiments i traslladés el públic a la part posterior de les botigues".

Si es confirma que es tracta d'un atac amb motivacions terroristes, serà el primer que torna a sacsejar Manschester des que un suïcida es va fer esclatar al pavelló esportiu Manchester Arena el maig de 2017 a la sortida d'un concert d'Ariana Grande. La bomba va causar 22 morts.  

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF