Ábalos respon al Papa sobre l''Open Arms': "És injust tenir una mirada parcial"

El ministre de Foment diu que l'executiu de Sánchez "és qui més activament està salvant vides al mar"

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha respost aquest dilluns a les crítiques del Papa en una entrevista a La Sexta, en la qual va carregar contra el bloqueig del vaixell de salvament 'Open Arms' al port de Barcelona, per part del seu ministeri. "És injust tenir una mirada parcial", ha considerat el també secretari d'organització socialista, que ha afirmat que el seu executiu "és el que més activament està salvant vides al mar" .

Ábalos ha afirmat que l'executiu treballa en l’àmbit de la seva "responsabilitat" i ha recordat que "no és mundial", en al·lusió a la petició de l'ONG de fer tasques de salvament fora de les aigües espanyoles. "Estem rescatant milers i milers de persones a l’Estret, que és la zona de responsabilitat a Espanya. És injust que hi hagi aquestes crítiques per un vaixell", ha considerat.

Segons el seu relat, no poden donar permís per salpar a l''Open Arms' perquè els ports de destí no els admeten i "no es pot transportar si no es pot deixar al primer port segur, i això exigeix que els altres països ho permetin". En una clara al·lusió a Bergoglio, Ábalos ha afirmat que "hauria sigut més correcte i equilibrat cridar l’atenció dels països que no estan oferint salvament que d’aquell que sí que n’està oferint".

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF