Obres
Imatges 16/09/2022

Apuntalen l'antiga seu de la Conselleria de Salut a Palma per risc d'esbucament

Les obres es van aprovar d'urgència el passat mes de juliol

ARA Balears
1 min
L'antiga seu de la Conselleria de Salut

PalmaOperaris del Govern balear han començat a apuntalar l'edifici on estava situada l'antiga seu de la Conselleria de Salut i Consum per risc d'esbucament. Les obres estaven previstes des del passat mes de juliol quan el Consell de Govern va aprovar les tasques d'emergència a causa de l’aparició d’una sèrie d’esquerdes i la falta de capacitat portant dels forjats.

L'edifici, situat al número 18 del carrer de Cecili Metel, a Palma, ja va ser reforçat els darrers anys puntualment. Inicialment s'hi va instal·lar una estructura metàl·lica i després de comprovar l’empitjorament d’aquestes esquerdes, el Departament d’Arquitectura de la Direcció General d’Habitatge i Arquitectura va fer uns apuntalaments en les zones més danyades, va reparar part d’una cornisa i va impermeabilitzar tota la coberta, amb la qual cosa va detenir momentàniament el deteriorament de l’edifici.

Imatge de les obres que s'estan duent a terme

Recentment, s’han descobert unes esquerdes noves, així com l’empitjorament de part de les existents, que han estat qualificades pel Departament d’Arquitectura de la Direcció General d’Habitatge i Arquitectura com a altament perilloses, atès que fan preveure un risc de col·lapse de l’edifici.

Les obres disposen d'un pressupost de 76.442,64 euros i es duran a terme els pròxims dies per garantir la seguretat de l'edifici.

stats