Fotos 17/09/2021

Inici del curs universitari: La UIB tindrà 10.600 estudiants de grau, un 3% més que l'any passat

Els alumnes que ho vulguin es podran vacunar al campus i sense cita el 22 de setembre

2 min
Estudiants a la Universitat de les Illes Balears.

PalmaDevers 10.600 estudiants de grau començaran el curs a la Universitat de les Illes Balears dilluns que ve, 20 de setembre. Encara no hi ha xifres concretes del total de l'alumnat perquè les matrícules continuen obertes, però la UIB calcula que hi haurà un increment del 3% (3.100 alumnes) respecte del curs 2020-2021. Així ho ha explicat el rector de la Universitat, Jaume Carot, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic, que ha tingut lloc aquest divendres dematí. Cal recordar que la semipresencialitat continuarà a les aules de la Universitat de les Illes Balears almenys el primer semestre. Així, es manté la possibilitat de flexibilitzar les restriccions si les condicions sanitàries ho permeten. 

Durant el parlament, Carot ha fet un repàs de les tasques que el seu equip ha començat d'ençà que està al càrrec del rectorat i ha enumerat les accions principals que queden per endavant. A escala de l'administració, ha destacat la redacció del protocol d'assetjament laboral, "que ja està gairebé enllestit"; la recuperació i reformulació del programa propi de contractes predoctorals, i la creació d'una unitat de dades institucionals.

Un punt important que ha destacat especialment ha estat el fet que el Govern balear hagi inclòs la UIB dins el Pla estratègic d'inversions de les Illes Balears, que ha permès definir cinc projectes "per millorar la competitivitat de la UIB en l'àmbit de la recerca i docència, establir un pla de digitalització i modernització tecnològica, un pla de modernització, eficiència i transició energètica en edificis i instal·lacions, i una biblioteca central. "Tot plegat –ha afegit Carot– és la llavor d'un pla estratègic de la UIB per al període 2020-27 que ens permeti projectar un futur a més llarg termini encara". Cal recordar que la Universitat no té pla estratègic des de fa 15 anys.

Pel que fa a les accions que haurien d'arribar en un futur proper, ha anomenat la recepció del complex cientificotecnològic del Parc Bit, l'ampliació de la seu universitària de Menorca, un estudi sobre les titulacions de grau i màster "que tindria sentit implementar en el futur a les Balears". A més, ha assegurat que es donarà continuïtat a projectes com el Districte d'Innovació del Sector de Llevant –en col·laboració amb l'Executiu, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma– i a la nova residència d'estudiants.

Vacunació al campus

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha anunciat que els alumnes que ho vulguin es podran vacunar contra el covid-19 al mateix campus. La vacunació serà sense cita prèvia, a l'edifici del doctorat i màster, dia 22 de setembre de 10 a 12 h. També ha avançat que l'Executiu presentarà la llei de ciència durant el mes d'octubre. "La Universitat tindrà un paper protagonista en el desenvolupament de la llei", ha afirmat.

D'altra banda, s'ha assegurat que "tindrem una nova residència estudiantil de la UIB a Palma", una demanda històrica de la Universitat illenca. En aquest sentit, ha dit que "s'han començat a reunir" per tirar el projecte endavant i l'any que ve començaran la tramitació. Un altre anunci ha estat que s'incrementarà, el curs 2022-23, el nombre de places al grau d'Infermeria "per incrementar la ràtio d'infermers per habitant".

Inauguració del curs acadèmic a la UIB.
stats