ESPÈCIE PROTEGIDA
Misc 09/08/2013

Dani Jarque: més enllà del sentiment

i
Xavier Fina
2 min

Com cada 8 d'agost des d'aquell fatídic del 2009, hem tornat a recordar el nostre mite. Ofrenes florals a la porta 21, missatges a les xarxes socials i recordatoris als mitjans de comunicació (a l'espera que un diari esportiu demani perdó per aquella portada filla de la indignitat) van deixar constància de tot el que representa Jarque en el sentiment perico. Un record que no necessita l'aniversari per fer-se present: reviu cada minut 21 -fins i tot quan en aquell minut ens marquen un gol que ens envia a Segona-; reviu en cada samarreta amb el 21, encara la més venuda. El futbol també és sentiment, i si ets de l'Espanyol gairebé només és sentiment. Però avui intento posar-hi una mica de fredor.

Tots sabem que, sense la desgràcia italiana, avui Jarque ja no jugaria a l'Espanyol. De fet, a la plantilla actual (i només han passat 4 anys) no queda cap jugador dels que eren a l'hotel de trist record. Estem convençuts -volem estar convençuts- que hauria tingut un final millor que el del seu amic Coro o que el de Tamudo. Però sigui com sigui, ara estaria jugant la Champions en un equip que ens hauria pagat una tercera part del que la classe de Dani mereixia.

Jarque cada dia és més gran perquè l'Espanyol cada dia és més petit. Que Wakaso sigui, a hores d'ara, la nostra gran preocupació n'és un gran exemple. Jugador normalet , lluitador i massa polèmica al camp. I, sobretot, amb un grau de compromís amb el club mínim. El seu pas per l'Espanyol serà efímer i la seva carrera erràtica. El dubte és si marxarà aquest estiu o el proper. Per mi, ja pot marxar. Però el que és significatiu no és que marxi o no: és que ens preocupi tant. És perillós.

Recordem tant Jarque perquè s'ho mereix i perquè som uns sentimentals. Però també perquè en aquests quatre anys no hem tingut cap símbol d'una mínima consistència. Som com la vídua que no es torna a enamorar i que no queda clar si és per fidelitat a l'amor perdut o perquè no troba cap altre home. Mai oblidarem Jarque. Serà l'amor de la nostra vida. Però necessitem tornar-nos a enamorar.

stats