CAFÉ BAVIERA
Misc 20/06/2013

L'interruptor de Thiago

i
Xavier Bosch
2 min

Severiano Ballesteros, quan tot just havia guanyat un Open britànic de golf, s'entretenia, passant l'estona, a la seva habitació de l'hotel del forat 17 de Saint Andrews esperant començar la jornada de divendres. Va posar unes quantes boles sobre el llit de la cambra, va treure un pitch de la seva bossa i, amb la cara del pal ben oberta i ell de genolls, jugava a apagar i encendre l'interruptor de l'habitació a cops de bola. Al camp podia guanyar o no, però l'anècdota demostra fins a quin punt dominava la tècnica del golf.

Thiago Alcántara podria fer, perfectament, el mateix exercici que el Seve però amb una pilota de futbol. I segur que encendria i apagaria el llum moltes vegades. Després de Lionel Messi, Thiago és, de llarg, el jugador amb més tècnica i capaç de fer més coses amb la pilota de tot l'equip. Una altra cosa és el rendiment al camp. Quan se sent important i quan té els galons és un líder, com demostra amb això que anomenen -uix- la rojita , més enllà dels tres gols de la final. Quan no nota que l'ensabonin tant, necessita demostrar la seva genialitat a cada jugada i això, en comptes d'ajudar-lo, el perd una mica. Les trepitjadetes de futbol sala, les passades del Magic Johnson (miro cap aquí i la dono cap allà) i les frivolitats quan no calen treuen de polleguera molts jugadors i, el que és pitjor per a ell, posa els seus entrenadors a punt de l'infart.

Tenir pressa

Però mentre tothom li compta les pèrdues de pilota, no subratllem tant que és un jugador que s'emporta moltes boles dividides, que va bé de cap tot i ser un tap de bassa i que té l'empenta física dels que comencen. Ras i curt, si el Barça volgués fitxar un jugador com ell no pagaria menys de 35 milions i, en canvi, ara resulta que, pagant 18 quilos, pot marxar a un club on li donaran més diners i més minuts. Felicitat? Títols? Això ja són figues d'un altre paner. Però si molts catalans tenim pressa, potser hem d'entendre que ell, en la seva professió, també en tingui.

La família Alcántara fa anys que ens avorreix amb el Cuéntame de l'Espanya en color sèpia i papers pintats a les parets. El culebró de la nostra família Alcántara (el pare Mazinho, els fills Thiago i Rafinha i l'actuació estel·lar de Pere Guardiola) sembla que s'acabarà aquest mateix estiu. El 31 de juliol, si Thiago no ha dipositat els 18 milions més IVA de la seva clàusula de rescissió, continuarà al Barça. Serà una magnífica notícia per al club i, el mateix jugador encara no ho sap, també serà la millor sortida per a ell. Veurem, finalment, si obre o tanca l'interruptor.

stats