Publicitat
Publicitat

CAFÉ BAVIERA

Guanya el Barça

El soci del Barça, l’amo del club encara que cada vegada ho sembli menys, ha decidit que el 2021 tindrem un nou Camp Nou que serà l’enveja de mig món i que passarà a tenir un cognom comercial que, a hores d’ara, desconeixem. I un Palau Blaugrana amb les condicions que es mereix el millor club poliesportiu d’Europa. I un Miniestadi a mesura humana allà on ara hi ha un club de tenis familiar i al costat d’una Masia que no es toca, com deia la pancarta gegant que es va desplegar ahir al lateral del Camp Nou. Segurament, la pancarta fabricada més de pressa de la història. I tindrem també una junta directiva que, mani qui mani a partir del 2016, haurà de gestionar un pressupost de 600 milions que, ara mateix, esgarrifa pensar com s’haurà de quadrar.

El resultat 72-25 a favor de l’Espai Barça és incontestable, un sí rotund que ajudarà que aquesta decisió que ens omplirà de grues les 20 hectàrees de les Corts calmi una mica l’entorn; si més no, pel que fa al tema del totxo (i ara no em referia a l’Alexis). Qualsevol resultat més just -i no diguem ja un resultat contrari- hauria obert un altre front de desgast, amb arguments honestos i demagògia interessada com a armes llancívoles. Però ahir, en unes carpes situades allà on hi haurà un hotel a l’Espai Barça, va votar el soci i no Twitter. I quan el soci del Barça mana i decideix a les urnes es demostra que la democràcia dóna un resultat diferent de l’allau d’opinions de les xarxes socials que condicionen tantes agendes mediàtiques. Massa, diria.

El Barça va donar una altra lliçó de grandesa, de continuar sent més que un club i d’ensenyar al món que aquí posem unes urnes i anem a votar amb il·lusió. I festivament. El soci, amb la votació d’ahir, sobretot ha demostrat maduresa, ha sabut destriar el gra de la palla i, més enllà dels que miren pels seus interessos personals, s’ha cenyit a respondre el que li demanaven. No es tractava de jutjar la legitimitat de Bartomeu, ni la continuïtat de Martino, ni si Neymar ha de jugar a l’esquerra o a la dreta, tot i que potser per fer l’alineació de dimecres al Vicente Calderón caldria fer una altra consulta social. Ahir es decidia fer una obra total per tenir unes instal·lacions per tot el segle XXI i el soci va votar, molt massivament, que sí que vol.

El resultat aclaparador demostra, al capdavall, que quan el Barça -i la seva junta directiva- fa bé les coses i treballa a fons (com ha fet tota aquesta campanya de l’Espai Barça) no hi ha mans negres que valguin. Ni blanques. Ni mans de farmacèutics d’Esparreguera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF