Una jutge suspèn l’aval de Cabrils a cedir el padró per a la consulta

El jutjat contenciós número 2 de Barcelona va ordenar ahir suspendre cautelarment per la via d’urgència l’acord del ple de l’Ajuntament de Cabrils en què es decidia posar a disposició de la Generalitat les dades del padró municipal i els instruments necessaris per a la possible celebració de la consulta sobre la independència prevista per al 9-N. La magistrada aplica a aquest cas la normativa de les anomenades mesures cautelaríssimes, que es fa sense ni tan sols escoltar els arguments de la part demandada -l’Ajuntament de Cabrils- perquè considera que hi ha “circumstàncies d’especial urgència”. Tot i admetre que l’acord del consistori implicat és cedir les dades si la Generalitat ho demana i que no hi ha constància que ho hagi demanat, la jutge creu que “no hi ha cap dada que impedeixi tenir la certesa que ho ha fet o que ho farà ben aviat”.

El denunciant és Alejandro Rusiñol, jurista i president del partit Aliança Central Demòcrata. L’alcaldessa, Lina Morales, es va mostrar “sorpresa” per la decisió judicial, en conversa amb l’ARA. El PP va decidir ahir trencar el pacte amb CiU i el seu regidor va abandonar el govern del consistori maresmenc, mentre que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va donar suport al municipi.

El vot europeu i el 9-N

El candidat d’Unió a l’Eurocambra, Francesc Gambús, per la seva banda, va aconsellar als catalans que viuen a l’exterior que guardin còpia del certificat de vot a les eleccions europees amb els ulls posats en la consulta del 9-N. “Podria servir per al referèndum”, va defensar.

EDICIÓ PAPER 12/08/2018

Consultar aquesta edició en PDF