21/07/2012

'La postura del PSC', per Joaquim Nadal

2 min

Abans que res voldria aclarir que la votació del nostre grup al Congrés contra el corredor mediterrani, així com el nostre rebuig al concert econòmic per a Catalunya, no són el que semblen sinó que semblen el que són. Moltes gràcies. Dit això, que és fonamental, també volem fer un anunci de la màxima importància per a la ciutadania d'aquest país, amb el benentès que quan parlem de país ens podem estar referint a Catalunya, a Espanya o a les Tafarres de l'Empordanet, que Josep Pla esmenta en el seu volum Colossals collonades . Doncs el que deia, l'anunci de màxima importància: la postura del nostre partit sobre el sexe dels àngels serà extensament debatuda en un congrés extraordinari que celebrarem alguna tardor d'aquestes i en el qual totes les veus de la família socialista hi seran complidament representades i escoltades, de tal manera que tot seguit acabarem fent no una cosa ni l'altra, sinó tot el contrari.

Si vostès em pregunten si estaríem a favor de la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació, em veuré obligat a recordar-los que les possibilitats que existeixi vida extraterrestre en galàxies molt llunyanes sembla més ferma cada dia, segons estudis recents de la prestigiosa càtedra d'ufologia de la universitat de Racània, amb la qual mantenim una col·laboració constant i vital per al país. Moltes gràcies. Voldria subratllar també que el Govern ens tindrà sempre al costat si es tracta de treballar pel bé de Catalunya, però que, segons com s'ho mirin, potser els semblarà que ens hi posem de biaix, i, de vegades, fins i tot de cul. Les coses, ja se sap, són molt diferents segons les circumstàncies que hi concorren, i abans d'afirmar si s'està pujant o baixant l'escala, s'ha de mirar si els esglaons són de gres o de rajola hidràulica. Oi que m'entenen? En qualsevol cas, el nostre és un partit que, a diferència d'altres (com que quins altres?, no em facin parlar, home, no em facin parlar), no té cap por de la pluralitat, perquè ja va dir el filòsof que en aquest món hi ha d'haver de tot. Als que els agrada la gasosa, doncs gasosa, i als que prefereixen entrepà de tonyina amb pebrots, doncs entrepà de sobrassada, i la tonyina i els pebrots seran objecte d'una escrupolosa negociació a banda.

M'agradaria recalcar que és gràcies a nosaltres que Catalunya ha gaudit en els últims anys del millor finançament possible, tot i que això no vol dir que no sigui, per descomptat, manifestament millorable. En això, com els deia, el Govern ens hi trobarà. Ara bé, no farem res si aquest noi, en Quico, va pel món tractant els ministres espanyols de macarres, quan les expressions adequades (segons Josep Pla, a El que hem fumat ) serien torracollons o filibusters . Qui digui el contrari és que no en sap ni un borrall, de política. Moltes gràcies. ¿Sobre la possibilitat de crear un grup parlamentari propi al Congrés? Escoltin, no m'emboliquin, que encara ens posaríem tots d'acord i acabaríem votant-hi en contra. Au, salut i visca la canícula. I moltes gràcies.

stats