25/02/2013

Un dinar a La Camarga (sainet)

2 min

LA CAMACHO: Que bé que es dina a La Camarga. MARIA VICTÒRIA (LA NÒVIA DISSORTADA): Jo sóc la Victòria amarga. BORREGUERO ( disfressat de 'maître' ): Senyores, els porto un ram de flors. LA NÒVIA DISSORTADA: Visca! Amunt els cors! LA CAMACHO (apart ): I qui ens fa aquest present? BORREGUERO: El senyor Saragossa, que és molt atent. LA CAMACHO: En Saragossa? Així, aquestes flors duen bitxo! BORREGUERO: Sólo un micro, pa' saber que han dicho . LA CAMACHO: D'acord, però no li diguis res a aquesta, que viu en Bàbia. LA NÒVIA DISSORTADA: Pobra de mi! Jo on he viscut és dins d'una gàbia. BORREGUERO ( dissimulant ): Com volen el tournedos ? LA CAMACHO: Que sagni; i ara, toca el dos. ( BORREGUERO fa mutis .)

LA CAMACHO ( confident ): Victorieta, la teva devia ser una gàbia daurada! LA NÒVIA DISSORTADA: Daurada per fora i podrida per dins. Saps on anaven els pistrincs? Directes cap a Andorra! LA CAMACHO: ¿Així és com el teu ex es forra? LA NÒVIA DISSORTADA: Els transporta amb el seu cotxe. LA CAMACHO: Tots els homes amaguen un fantotxe. LA NÒVIA DISSORTADA: ...duia els calés dins bosses de bassura . LA CAMACHO: Quina cara més dura!

( Entra JORDI AUSÀS, disfressat d'estraperlista .) AUSÀS: Tinc Marlboro molt barat. LA CAMACHO: Fuig, que això és un reservat. LA NÒVIA DISSORTADA: Ah, aquí es pot fumar? AUSÀS: I quin mal hi ha? Només és tabac d'Andorra. LA NÒVIA DISSORTADA: Andorra? Vés-te'n a la porra! ( es posa a plorar ). LA CAMACHO: Veus? Ja l'has ferit. AUSÀS: Però, jo què he dit?

( Entra ZARAGOZA, disfressat de florista .) ZARAGOZA: Vinc a retirar el gerro. LA CAMACHO: I tu qui ets, un testaferro? ZARAGOZA: No, jo només sóc un grum. LA NÒVIA DISSORTADA ( eixugant-se els mocs ): A mi això em fa ferum. ZARAGOZA: M'enduc les flors perquè es fan malbé amb el fum. AUSÀS: Però si no m'han comprat ni un cigarret! ZARAGOZA ( apart ): Tu calla, o vas al jutge de pet. LA NÒVIA DISSORTADA: Jo a tu et conec. ZARAGOZA (dissimulant ): A mi? No ho crec. LA NÒVIA DISSORTADA: ¿Pot ser que coincidíssim a Valldemossa? AUSÀS ( il·luminant-se ): Coi, no és un grum! És en Saragossa!PEDRO J. ( sortint de sota la taula disfressat amb una cotilla ): Ho he gravat tot en una cinta! LA CAMACHO: Però Pedro, on vas amb aquesta pinta? PEDRO J. (fent-se l'orni) : No sóc Pedro, sóc Exuperància. ZARAGOZA: Ja veuràs quan ho expliqui a la militància.

( Entra BORREGUERO amb una safata. ) BORREGUERO:Perquè piquin una mica, els porto un entremès. PEDRO J.: No és un cambrer, és de Método Tres! ( Entra HOMS, disfressat d'almogàver. ) HOMS: Tot aquest enrenou destorba el procés. ZARAGOZA: I què me'n dius del clan Pujol? HOMS: Encara no l'han imputat, l'Oriol. ZARAGOZA: Però ho faran aviat. HOMS: Bé, un imputat tampoc és un empestat. LA CAMACHO: Cal una regeneració definitiva. HOMS i ZARAGOZA: Sí, a base de sobres per a la directiva. LA CAMACHO ( assenyalant Pedro J. ): Ens querellarem contra el seu diari. HOMS: La querella és un recurs rutinari. PEDRO J.: Querelleu, querelleu, que el món s'acaba! TOTS: Quina mala bava... ( Conti nuarà. )

stats