05/05/2012

La conselleria de l'Amor

2 min

Ja hi vam fer una breu referència a la columna d'ahir, però com que la joia és cada dia més alta, no ens podem estar de demanar avui ovació i onada general per al conseller balear de Turisme, senyor Carlos Delgado, per la seva habilitat a l'hora de conciliar vida familiar amb vida laboral. I és que aquests dies el conseller Delgado és notícia per haver contractat com a assessora (és a dir, com a càrrec de confiança nomenat a dit, i l'expressió no va amb segones) la seva pròpia companya sentimental. Lourdes Reynés, que així es diu la senyora, ocupava des del juliol de l'any passat un altre càrrec d'assessora del molt fantasmagòric Consorci de la Platja de Palma, però, des del 23 d'abril (dia del llibre, però també de l'amor), ha passat a ocupar-se de l'àrea de premsa de la conselleria que dirigeix el seu resolutiu enamorat. I és que, com diu la saviesa popular, la caritat ben entesa comença per un mateix, i la parella que cobra unida roman unida.

Això encara no seria res si no fos per les declaracions que ha fet el mateix conseller Delgado sobre el tema, definint la contractació de la seva nòvia com "un èxit de gestió". Tal qual. Modest com és, el conseller després va retirar aquestes paraules (dient que potser havien estat "pretensioses"), però sens dubte tenia raó: es tracta d'un èxit clamorós, i més en els temps que corren, amb tanta crisi i tal. I ho va arrodonir afirmant que es tractava "d'un pas més en la política d'austeritat" que el seu govern practica, per exemple, a l'esquena de la sanitat pública. Va explicar, el conseller, que, treballant al seu costat, la seva estimada "cobrarà menys" (és cert: passa de percebre cinquanta mil a quaranta-cinc mil euros anuals) i "farà més feina" (d'això no en tenim cap dubte).

El millor de tot, però, és que, en el seu exercici de transparència, l'honorable Delgado no va tenir inconvenient a airejar qüestions de la seva vida íntima. Així, vam tenir el privilegi d'assabentar-nos que el juliol passat, quan el mateix Delgado va contractar la senyora Reynés per assessorar el Consorci aquell, no hi tenia cap relació perquè "aleshores estava feliçment casat". La felicitat, ai las, és efímera i fugissera, i es veu que el feliç matrimoni no va acabar d'anar bé i que l'entristit conseller va trobar conhort en els braços de l'assessora Reynés. La resta, com va dir aquell, ja és història.

L'oposició, que no té sentiments, ha demanat la dimissió del conseller pel que considera un escàndol, però ell ja ha aclarit que no es pensa bellugar de la cadira (ara que ho tenen tan bé, ja seria llàstima) i que, per al president Bauzá, aquest afer entranyable "no és un problema" i "no hi dóna més importància". Quina importància ha de tenir, quan tanquen hospitals i el 28% de la població presumptament activa està sense feina? L'amor és bonic. I, per gestionar una conselleria tan complexa com la de Turisme, res com venir ben assessorat de casa. Un èxit de gestió, i tant que sí.

stats