15/11/2012

La collonada de la collonada

1 min

La funcionària de Turisme Esperanza Aguirre, assot d'arquitectes i de mals espanyols, va considerar oportú desplaçar-se dimarts fins a Calafell per donar suport a la campanya de la seva amiga Alícia Sánchez-Camacho. Les dues dames no van aprofitar l'avinentesa per netejar d'immigrants el susdit municipi del Baix Penedès, però la senyora Aguirre hi va fer aportacions amb substància: a saber, que una Catalunya independent seria "una República bananera" i que el que els catalans necessiten és "un govern que es deixi de collonades, com deia Josep Pla".

Cada vegada que algú del PP o del PSOE vol demostrar que sap alguna cosa de literatura catalana cita indefectiblement Josep Pla, que no sabem quin mal va fer per merèixer això. El que sí que va fer Pla va ser deixar una obra completa que ocupa més de 40 volums i al voltant de trenta mil pàgines escrites. I, de tot aquest bé de Déu, els impassibles patriotes constitucionals només saben citar-ne (indefectiblement, també) la paraula collonada . D'això se'n diu capacitat de síntesi.

Pel que fa a les Repúbliques bananeres, potser que, abans de denunciar-ne una d'hipotètica, ens aturem en les que ja coneixem. Per exemple les comunitats autònomes governades pel PP, com la de Madrid, on certa presidenta va dimitir fa poc al·legant motius de salut, curiosament poc després que es conegués el naufragi de Bankia, que estem pagant dolorosament entre tots. El liberalisme (Donya Esperanza sempre s'ha proclamat liberal) devia ser això. Potser que provin de llegir Pla, a veure si n'aprenen alguna cosa, sobre liberalisme. I que no ens vinguin amb collonades.

stats