26/07/2011

Mama, Chicho me toca...

1 min

Com que a l'estiu es magnifiquen les tonteries, han causat una certa sensació les efusions amb què s'ha despatxat un senyor anomenat Chicho Lorenzo (pare, per més senyes, del pilot mallorquí Jorge Lorenzo) al seu perfil del Facebook. En Chicho hi carrega amb força contra " los vividores del catalanismo ", que pel que es veu li donen una mala vida que no es pot sofrir. El bo d'en Chicho hi planta cara amb valentia, i si convé esgrimeix arguments filològics de nivell: " Que os den por culo catalanistas, dejarnos en paz, fascistas, aquí tenemos una cultura y una llengo y no queremos saber nada del catalán. Y yo esto lo defiendo como me sale de los cojones ".

Deixant de banda el fet que al senyor Lorenzo sembla que no li importin gaire els problemes de comunicació que li pugui causar al seu fill amb les seves crides a sometent, constatem una vegada més que els partidaris (tothora encesos) d'una suposada llengo balear l'estimen tant, aquesta llengua, que invariablement sempre en fan servir una altra. Deu ser perquè no se'ls gasti.

A banda d'això, constatem també que, per molt que a Balears siguin minoritaris aquests plantejaments d'extrema dreta ultraespanyolista, d'ençà de la victòria del PP a les eleccions els seus defensors treuen pit i van per la vida amb molt de vent a la flauta. És perquè ara se senten emparats: hi ha més d'un membre de l'executiu de Bauzá que defensa exactament les seves idees, cojones inclosos. Per això diem que en veurem de grosses, en els propers anys.

stats