11/05/2012

Ja només faltava Cristiano Ronaldo

2 min

Ves per on, ara resulta que la morterada de diner públic que Don Mariano va prometre que mai injectaria a la banca (però que ara injectarà amb un embut, per pal·liar la magnífica gestió del seu amic Don Rodrigo) servirà per pagar el fitxatge de Cristiano Ronaldo. I això sí que emprenya, vatua l'olla. Ho destapaven ahir els col·legues del diari El 9 Esportiu , amb una portada memorable en què apareixia el rostre ric i guapo del davanter del Reial Madrid juntament amb un titular de santa indignació: "I a sobre l'haurem de pagar?" A sobre de pobre, babau, que deia aquell. Resulta que un dels catxalots en estat semipútrid que formen Bankia, l'anomenada Caja Madrid, va concedir un crèdit (un de tants) al club de Florentino Pérez per poder afrontar l'onerós fitxatge del davanter més mal-educat del món. I ara, aquest crèdit -com tot el que Don Rodrigo ha deixat penjat- s'haurà d'amortitzar amb cabals públics. És a dir, entre tots. També és mala sort, mecatxis la mar.

I és que tot aquest assumpte de Bankia està servint perquè aflorin ( aflorar és una paraula de moda) coses ben curioses i perquè en puguem treure conclusions interessants. Per exemple, les declaracions del mateix Rajoy a un altre patriota de pedra picada, Don Carlos Herrera d'Onda Cero, tot just un parell d'hores abans que es conegués la notícia de la nacionalització de Bankia (això d'Espanya, per cert, ja comença a assemblar-se a Bolívia): "Faré el que hagi de fer [ locay cacer , màxima divisa del sentit ètic de l'actual PP], encara que hagués dit que no ho faria". Bonica cucavela retòrica, aquesta de presentar com un sacrifici el que en realitat no és més que l'incompliment de la pròpia paraula. O, el que és el mateix, l'evidència flagrant de ser un mentider. Amb aquestes paraules, Rajoy ha assolit, si més no, l'alt honor de ser el primer governant a reconèixer obertament que ha emblanquinat els ciutadans. Que els ha enganyat de forma metòdica i premeditada. Que els ha mentit a consciència. Enhorabona, Mariano.

Mentrestant, tota l'orquestra de bombo i platerets de l'Estat s'ha posat a ple funcionament per tal de tapar com es pugui la vergonya de l'estafa bankiera . Entre la literatura encomiàstica que ha supurat aquests dies ens quedem, per la seva emotivitat, amb un article publicat en no recordo quin diari constitucional que remarcava el disgust personal que significava per al president espanyol haver hagut de fer fora Don Rodrigo, a qui aprecia cordialment de debò, i amb qui ja va haver d'enfrontar-se fa uns anys amb motiu de la successió del maquiavèlic Aznar. Encara ens estem eixugant la llagrimeta.

Sobretot quan, sense gaire esforç, inferim que els 10.000 (deu mil) milions retallats recentment i de qualsevol manera en salut i educació deuen haver anat a parar al pou sense fons de la Bankia dels collongs (una altra paraula de moda, i disculpin la rima). I per acabar-ho d'arreglar, ara va i resulta que hem de pagar entre tots el fitxatge de Cristiano. Ai las redéu, això sí que és gros.

stats