30/06/2011

Esperant els zombis (al Vallès)

2 min

En una urbanització de la localitat de Cànoves, al Vallès Oriental, un ciutadà català que es diu o es fa dir Dani està acabant de construir un búnquer preparat perquè un grup de fins a trenta persones hi puguin resistir durant un any un eventual atac zombi. Tal qual. Si tenen curiositat per saber-ne detalls, només han d'entrar al blog www.bunkerantizombi.com , on en Dani explica tots els ets i uts de la seva edificació, inclòs un vídeo amb un recorregut pel recinte. De fet, com ja he dit, el projecte es troba en una fase de realització molt avançada, i en Dani anuncia en un post recent del seu blog que confia tenir-lo enllestit el proper mes d'agost. Aquesta és una molt bona notícia, perquè vol dir que si la plaga zombi es desencadena durant el proper curs escolar, com a mínim trenta catalans tindran l'oportunitat de sobreviure-la, cosa que ens permet respirar força més tranquils.

El búnquer antizombi d'en Dani està dividit en quatre zones: la blanca, la groga, la taronja i la vermella, que ofereixen un grau de seguretat progressivament alt i que es troben separades entre si amb portes d'acer i formigó a prova del zombi més rabiüt. De fet, en l'últim post publicat (de dilluns passat) en Dani diu que fa els comptes per resistir un atac "intens, orquestrat per uns 2.000 zombis". A tal efecte ja té emmagatzemada a la zona vermella una respectable quantitat de provisions, que inclouen 260 quilos de macarrons, 30 d'espaguetis, 140 de tomàquets, 33 de mandonguilles, més de 300 litres d'aigua i un etcètera prou llarg. Solidari, en Dani avisa que "la caducitat d'aquests productes ronda de mitjana el desembre del 2015". "Si abans d'aquesta data no s'ha produït un apocalipsi zombi -afegeix-, es donaran al banc d'aliments i es reposaran amb noves provisions". Bravo. A més, a la zona blanca (que és la que toca a l'exterior) ha preparat una porció de terreny perquè serveixi d'hort, seguint, ens informa, la màxima del president Macià sobre "la caseta i l'hortet". També sospesa la possibilitat de muntar un sistema de defensa a base d'aspersors que ruixin els infectats (així anomena els zombis) amb àcid sulfúric, però no ho acaba de veure clar perquè podria ser que l'àcid fes malbé els mateixos aspersors, la motobomba i els dipòsits d'aigua. Qüestions logístiques, en definitiva. En un altre apartat del blog, en Dani manté un animat fòrum amb els seus lectors a propòsit del temps de vida (o no-vida, vaja) dels zombis, i algú recomana bibliografia útil: Zombi. Guía de supervivencia , edició castellana de l'original en anglès de Max Brooks.

Sens dubte hi haurà qui titllarà el bo d'en Dani de friqui o de torrat (ell és tan amable que fins i tot té al blog un espai reservat a insults i desqualificacions, perquè s'hi desfogui qui vulgui). Però sincerament, i en vista de com van les coses, ho trobo un projecte perfectament raonable i necessari. Les imatges del debat de política general (o del estado de la nación ) no els ha recordat poderosament La nit dels morts vivents ? Doncs això, que convé estar preparats.

stats