13/04/2011

Alegries del grup mixt

2 min

En la presentació de la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona, el senyor Jordi Cañas, de Ciutadans, ens va fer saber que una de les seves preocupacions prioritàries és la qualitat de l'esperma dels barcelonins. Tal qual. I és que el senyor Cañas considera injust que Iniciativa hagi patrimonialitzat en exclusiva l'etiqueta de partit ecologista: ell també se sent profundament verd -cal entendre que en tots els sentits-, i el pertorba pensar en els efectes nefastos que els alts índexs de contaminació de la capital catalana poden tenir en les pol·lucions dels seus ciutadans (els de Barcelona, no únicament els del partit). Una vegada més, Ciutadans no s'equivoca: ells sempre han presumit d'ocupar-se dels temes que realment importen a la gent, i una vegada més l'han encertat de ple. De fet, jo diria que, pels carrers de Barcelona, la gent no parla d'altra cosa. Que si en Pepet va tot aigualit, que si a en Jaumet ja no li queden bales. Com que a la gent de Ciutadans sempre els ha encantat posar gent en pilotes als seus reclams electorals, potser podrien organitzar actes de campanya amb extraccions i anàlisis en directe de la matèria que fa al cas, així com concursos a veure qui ejacula més enfora, en modalitats individuals i per parelles, com en el tennis. Tot en un ambient supercosmopolita i radicalment antiprovincià, marca de la casa.

I si els de Ciutadans són homes de pensament preclar, els de Solidaritat per la Independència són partidaris acèrrims de l'acció. Ho han demostrat els tres diputats d'aquesta formació, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell, amb les nits al ras que han passat al Parc de la Ciutadella per tal de reclamar la llibertat nacional de Catalunya. És cert que l'endemà de la primera nit ja no feien gaire bona cara, però ells havien aguantat la serena com tres cowboys que deambulen extraviats pel desert d'Oklahoma. "No podem deixar abandonat el poble", va declarar López Tena, èpic com sempre. És a dir, que el que han fet aquests tres homes ha estat literalment vetllar per Catalunya i el seu futur, com ho fan els herois de debò: ben mirat, López Tena i Uriel Bertran ja tenen una certa tirada a Batman i Robin (i Toni Strubell podria fer un comissari Gordon ben convincent). Només els podem retreure que amb tantes emocions ens facin patir una mica: esperem que si avui, per una mala casualitat, sortís derrotada al Parlament la seva proposició de llei per la independència, a ningú de Solidaritat li agafi per cremar-se a l'estil bonze al Fossar de les Moreres (tot i que no es pot descartar que el senyor Duran i Lleida ho aplaudís perquè li donés la gana).

En fi, ara que coincideixen al grup mixt, Ciutadans i Solidaritat no podrien deixar de banda les diferències que els separen (més petites del que ells mateixos es pensen) i estudiar la creació d'una marca conjunta? Solidaritat Ciutadana o Ciutadans Solidaris, tant és: l'ordre dels factors no alteraria el producte. Per una Catalunya lliure i amb un semen de qualitat.

stats