ROGER ESTRADA
ROGER ESTRADA

L’aparador dels emprenedors gastronòmics

Fa quinze anys vaig tenir la brillant idea d’editar, amb el meu amic Daniel Pujal, una revista cultural anomenada Ortodòncia. Només vam publicar-ne dos números, en bona mesura perquè no em veia capaç de...

Punk-rock de Castelló i cecina de Lleó

Grups, segells i promotors d’arreu, preneu nota de com se les gasta Balloon Flights, un trio castellonenc que acaba d’editar un elapé de punk-rock que és pura adrenalina guitarrera i tot un còctel Molotov...

Mas Salagros, (des)connexió total

Feia molt temps que no estava tan relaxat com quan em van fer la foto que acompanya aquest text. També us ho podria confirmar qui la va fer, la María, amb qui vam gaudir de tres dies de (des)connexió total...

Yumm!: una app a la brasa

Segons l’últim estudi realitzat sobre la situació del comerç a Barcelona, l’any 2016 la ciutat comptava amb 7.974 centres de cotització de la Seguretat Social del sector de l’hostaleria, 6.985 dels quals...

Radio Birdman i Bar Ramon: un descens al Maelström

Si Radio Birdman no va a Roger Estrada, Roger Estrada va a Radio Birdman. Reconec que és agosarat adjudicar-me el rol del profeta en aquesta adaptació lliure del refranyer popular; i encara més si convenim...

Un món de delícies enllaunades

“Hola, Roger, t’ha arribat un llibre a la redacció”. Obro l’app de Cabify i demano un vehicle amb destinació al carrer Diputació, 119. Obro el sobre que em donen: Delícies en llauna. Subtítol: Receptes...

Els pollastres gurmet d’A Pluma

Veritat número 1: menjo de tot. Veritat número 2: no menjo de tot a qualsevol lloc. Tres exemples: les pizzes a casa, preferiblement al sofà i ocasionalment amb una lleugera ressaca jugant a pinball dins...

La volta al món en seixanta espècies

Fa uns anys vaig tenir una epifania: vaig (re)descobrir el pebre negre. No recordo quin era el plat que em va descobrir nous matisos en condimentar-lo amb aquesta espècie -fruit immadur i sec d’una planta...

Qui em donarà menjar (a prop de la feina)?

He canviat de feina fa poc. Nova oficina, nous companys, nous clients, noves dinàmiques i una nova zona gastronòmica a explorar. Menjar a l’oficina ajuda a estalviar i a estrènyer lligams amb el nou equip,...

La cuina a la Catalunya medieval

Lectora voraç i apassionada defensora de la cultura catalana, ma mare va gaudir de valent de l’última edició de la Setmana del Llibre en Català celebrada a Barcelona. Com que em coneix prou bé, després...

Del mercat ‘foodie’ a la disbauxa

Dissabte passat va ser un dia de primeres vegades: vaig debutar com a visitant de l’All Those Food Market i com a espectador del festival de música Gambeat Weekend. Des de la seva primera edició, celebrada...

‘Catalunya Galtes Tour’, la guia definitiva

Jordi Sabatés Ametller és mestre de cerimònies a l’Estraperlo Club del Ritme de Badalona i al programa Maximum Clatellot de Ràdio Pica, i rascacordes als grups Zombi Pujol, Budellam i Afganistan Yeye’s;...

Menjar a Copenhaguen. Ens hi quedem?

La capital danesa enamora el turista amb una oferta cultural inabordable, una consciència de ciutat sostenible que ho impregna tot i una envejable pàtina d’educació i respecte entre els conciutadans i de...

Paradís de còctels (sense alcohol)

Ja és vox populi entre la fauna nocturna barcelonina (i guiri) que creuant la falsa nevera del Pastrami Bar (Rera Palau, 4) s’accedeix a la cocteleria clandestina amb més volada de la ciutat: Paradiso. En...

Sitges, una escapada gustativa

Amb aquesta calorada que fa a ciutat cada dilluns comença un nou compte enrere esperant el cap de setmana per escampar la boira i capbussar-se a l’aigua. Com que les platges barcelonines fa anys que no són...

Pearl Jam i el menú dels ignorants

Hi ha poques coses comparables a veure en concert un dels grups de la teva vida, acompanyat de persones que estimes i rodejat per desenes de milers d’altres que no coneixes però amb les quals d’alguna...

‘Momofuku’, la Bíblia del xef David Chang

No he provat mai el ramen i no penso fer-ho fins que torni a Nova York i pugui assaborir-lo en algun dels restaurants que el xef David Chang té a la ciutat. És una decisió estúpida i esnob, i més tenint en...

Amb els millors xefs del món a Bilbao

Són les dues de la matinada i a l’estadi de San Mamés sona The boys are back in town de Thin Lizzy. Seria meravellós que els germans Roca entressin ara per la porta de l’ afterparty de la gala de The...

La Rambla amb Anthony Bourdain al cor

Divendres passat va ser un dia molt fotut per a aquells que entenem la gastronomia no només com un dels grans plaers de la vida sinó també com a font de coneixement i acte social per establir vincles amb...

Primavera Sound gastronòmic

Ah, els clàssics! N’hi ha que es resisteixen a acceptar que qualsevol temps passat va ser millor i d’altres que ens recorden la pervivència d’unes credencials que sobreviuen a tendències. A l’última edició...

Visca el Pepa (Pla)!

“Aquest és el futur, Roger, plans de dia!”, em diu entusiasmat l’amic Pacus, principal artífex que un bon grapat d’amics ens hàgim reunit un dissabte al migdia per gaudir a porta tancada d’una sessió de...

Tinc gana de Primmmavera (Sound)

Compte enrere per gaudir dels dos artistes que més anhelo veure a l’edició d’enguany del festival barceloní més internacional: Nick Cave & The Bad Seeds i Douglas McMaster. Tots dos faran la seva posada en...

És la fi del golafre... tal com el coneixíeu

Tal com el coneixíeu. Aquest dia havia d’arribar, què coi em pensava? Si 155 és la xifra que segella el control de l’Estat sobre l’autogovern català, 277 és la que rubrica la supervisió dels meus hàbits...

La cuina brutaaaaaal de Marc Ribas

“Brutal” és l’adjectiu amb què Marc Ribas rubrica moltes de les receptes que elabora al Cuines de TV3, el programa que l’ha convertit en un dels rostres més familiars de casa nostra. Si busquem el mot al...

‘Ceviche’ picant i vinils ‘delicatessen’

Amb més de 10 anys de trajectòria el Lost & Found Market és un dels mercats d’articles de segona mà i vintage més populars de Barcelona i, des del 2016, de Madrid. Els seus artífexs van ser també pioners a...

Mont Bar, cuina d’alta volada al rovell de l’ou

El cap de setmana passat me’l vaig passar fent el ganàpia al Magic Robin Hood Sports, Water Park & Medieval Lodge Resort de Benidorm, una delirant barreja de càmping i parc temàtic on durant dos dies prop...

Dissenyant a l’epicentre d’El Bulli

Ara fa un any el Disseny Hub Barcelona acollia l’exposició Tapas. Spanish design for food, organitzada per Acción Cultural Española (AC/E) i amb Juli Capella com a comissari. La mostra finalitzava a la...

Fent una ruta canalla per València

Sempre és una alegria baixar a Castelló per compartir uns dies amb la família de la meva dona i gaudir del privilegiat microclima i dels arrossos del ditet de la propera Benicàssim. Al restaurant Villa...

La ruta del bacallà, hu-ha!

“El bacallà és un peix blanc amb uns valors nutritius excepcionals: té un contingut calòric baix i, en canvi, una elevada quantitat de proteïnes d’alt valor biològic. L’ofici de bacallaner és exclusiu de...

Alerta, el que mengem està ben podrit

Stranger pigs, el programa Salvados del 4 de febrer passat, va convertir-se en trending topic arran d’exposar les vergonyes de la indústria càrnica focalitzant la seva atenció en les condicions deplorables...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | Següent >