Romanticisme gastro amb Céline Dion

Dimecres, negra nit. Pels altaveus del microbús que m’apropa a Mas Salagros sona My heart will go on de Céline Dion i sento la necessitat de dibuixar un cor travessat per una fletxa al vidre glaçat....

Sants es Crema: pur plaer piròman

Sento enyorança del barri de Sants i dels migdies que vaig passar-hi fent el golafre mentre treballava a la productora de continguts gastronòmics Unto. He viscut tota la vida al Guinardó i, per distància i...

Les Grands Buffets: no podia acabar bé

Abraçat al vàter de l’habitació del Zenitude Hôtel de Narbona observo el meu reflex aquàtic esquitxat per les sobralles d’un festí gastronòmic dolorosament excessiu. Són les quatre de la matinada i tremolo...

DooBop, cuina cajun que fa bum bum

“P o’ boy?! D’això en vull una crònica demà!”, m’escriu a Instagram la Marga, companya de feina, en veure la fotografia del sandvitx més icònic de Nova Orleans que m’acabo de cruspir al DooBop (Sardenya,...

Qui guanyarà el Bravurger Tour?

Organitzar una ruta d’hamburgueses i patates braves just quan tots ens disposàvem a fer dieta (ehem) i tornar al gimnàs (ha ha ha!) per fer baixar el Nadal és una iniciativa maliciosa i brillant. Arran de...

Els germans Roca, Ulldeter i Maria Pratts

La Xenia i en Jean defineixen Mecànic (Verntallat, 30) com un “centre de la imatge documental”, un espai de trobada per als aficionats als fotollibres que es divideix en espai expositiu, llibreria...

El xup-xup dels Armengol: tal pare, tal fill

Fa més de deu anys que conec en Carles Armengol i just m’acabo d’assabentar que tres generacions de la seva família van regentar, entre el 1928 i el 2012, una casa de menjars anomenada Bar Collado a...

Can Pizza em fa moure el cul del sofà

Fa unes setmanes vaig escriure aquí que de pizzes només en menjo “a casa, preferiblement al sofà i ocasionalment amb una lleugera ressaca jugant al pinball dins del meu cap”. Soc un bocamoll. La primera...

Dos llibres per demanar als Reis

“Som l’únic animal que dissenya el seu propi menjar”. “Sense el disseny, la gastronomia no existiria”. Aquestes dues frases, pronunciades respectivament per Alberto Arza i Juli Capella durant la presentació...

L’aparador dels emprenedors gastronòmics

Fa quinze anys vaig tenir la brillant idea d’editar, amb el meu amic Daniel Pujal, una revista cultural anomenada Ortodòncia. Només vam publicar-ne dos números, en bona mesura perquè no em veia capaç de...

Punk-rock de Castelló i cecina de Lleó

Grups, segells i promotors d’arreu, preneu nota de com se les gasta Balloon Flights, un trio castellonenc que acaba d’editar un elapé de punk-rock que és pura adrenalina guitarrera i tot un còctel Molotov...

Mas Salagros, (des)connexió total

Feia molt temps que no estava tan relaxat com quan em van fer la foto que acompanya aquest text. També us ho podria confirmar qui la va fer, la María, amb qui vam gaudir de tres dies de (des)connexió total...

Yumm!: una app a la brasa

Segons l’últim estudi realitzat sobre la situació del comerç a Barcelona, l’any 2016 la ciutat comptava amb 7.974 centres de cotització de la Seguretat Social del sector de l’hostaleria, 6.985 dels quals...

Radio Birdman i Bar Ramon: un descens al Maelström

Si Radio Birdman no va a Roger Estrada, Roger Estrada va a Radio Birdman. Reconec que és agosarat adjudicar-me el rol del profeta en aquesta adaptació lliure del refranyer popular; i encara més si convenim...

Un món de delícies enllaunades

“Hola, Roger, t’ha arribat un llibre a la redacció”. Obro l’app de Cabify i demano un vehicle amb destinació al carrer Diputació, 119. Obro el sobre que em donen: Delícies en llauna. Subtítol: Receptes...

Els pollastres gurmet d’A Pluma

Veritat número 1: menjo de tot. Veritat número 2: no menjo de tot a qualsevol lloc. Tres exemples: les pizzes a casa, preferiblement al sofà i ocasionalment amb una lleugera ressaca jugant a pinball dins...

La volta al món en seixanta espècies

Fa uns anys vaig tenir una epifania: vaig (re)descobrir el pebre negre. No recordo quin era el plat que em va descobrir nous matisos en condimentar-lo amb aquesta espècie -fruit immadur i sec d’una planta...

Qui em donarà menjar (a prop de la feina)?

He canviat de feina fa poc. Nova oficina, nous companys, nous clients, noves dinàmiques i una nova zona gastronòmica a explorar. Menjar a l’oficina ajuda a estalviar i a estrènyer lligams amb el nou equip,...

La cuina a la Catalunya medieval

Lectora voraç i apassionada defensora de la cultura catalana, ma mare va gaudir de valent de l’última edició de la Setmana del Llibre en Català celebrada a Barcelona. Com que em coneix prou bé, després...

Del mercat ‘foodie’ a la disbauxa

Dissabte passat va ser un dia de primeres vegades: vaig debutar com a visitant de l’All Those Food Market i com a espectador del festival de música Gambeat Weekend. Des de la seva primera edició, celebrada...

‘Catalunya Galtes Tour’, la guia definitiva

Jordi Sabatés Ametller és mestre de cerimònies a l’Estraperlo Club del Ritme de Badalona i al programa Maximum Clatellot de Ràdio Pica, i rascacordes als grups Zombi Pujol, Budellam i Afganistan Yeye’s;...

Menjar a Copenhaguen. Ens hi quedem?

La capital danesa enamora el turista amb una oferta cultural inabordable, una consciència de ciutat sostenible que ho impregna tot i una envejable pàtina d’educació i respecte entre els conciutadans i de...

Paradís de còctels (sense alcohol)

Ja és vox populi entre la fauna nocturna barcelonina (i guiri) que creuant la falsa nevera del Pastrami Bar (Rera Palau, 4) s’accedeix a la cocteleria clandestina amb més volada de la ciutat: Paradiso. En...

Sitges, una escapada gustativa

Amb aquesta calorada que fa a ciutat cada dilluns comença un nou compte enrere esperant el cap de setmana per escampar la boira i capbussar-se a l’aigua. Com que les platges barcelonines fa anys que no són...

Pearl Jam i el menú dels ignorants

Hi ha poques coses comparables a veure en concert un dels grups de la teva vida, acompanyat de persones que estimes i rodejat per desenes de milers d’altres que no coneixes però amb les quals d’alguna...

‘Momofuku’, la Bíblia del xef David Chang

No he provat mai el ramen i no penso fer-ho fins que torni a Nova York i pugui assaborir-lo en algun dels restaurants que el xef David Chang té a la ciutat. És una decisió estúpida i esnob, i més tenint en...

Amb els millors xefs del món a Bilbao

Són les dues de la matinada i a l’estadi de San Mamés sona The boys are back in town de Thin Lizzy. Seria meravellós que els germans Roca entressin ara per la porta de l’ afterparty de la gala de The...

La Rambla amb Anthony Bourdain al cor

Divendres passat va ser un dia molt fotut per a aquells que entenem la gastronomia no només com un dels grans plaers de la vida sinó també com a font de coneixement i acte social per establir vincles amb...

Primavera Sound gastronòmic

Ah, els clàssics! N’hi ha que es resisteixen a acceptar que qualsevol temps passat va ser millor i d’altres que ens recorden la pervivència d’unes credencials que sobreviuen a tendències. A l’última edició...

Visca el Pepa (Pla)!

“Aquest és el futur, Roger, plans de dia!”, em diu entusiasmat l’amic Pacus, principal artífex que un bon grapat d’amics ens hàgim reunit un dissabte al migdia per gaudir a porta tancada d’una sessió de...

< Anterior | 1 | 2 | 3 | 4 | Següent >