L'EXAMEN DE 'LA TDP'

Anàlisi Ricard Torquemada

PATRIMONI. XAVI I INIESTA
Es van encarregar de transmetre calma, com si tot estigués controlat. Van dirigir el rumb col·lectiu impedint que el Barça es desesperés per no marcar. Van portar les regnes de l'atac, madurant les jugades abans de trobar l'espai on hi havia la superioritat numèrica. Dos jugadors que sembla que no hi són, però que pesen molt.

CONFIRMACIÓ. ALEXIS
La seva autoestima ha adquirit la dimensió que necessita la d'un davanter del Barça. Va ser tan important amb els seus moviments ofensius sense pilota com dolç amb alguns gestos tècnics en espais reduïts. Es va moure amb intel·ligència cap a dintre i va llegir la jugada màgica de Neymar per ser al segon pal en el moment adequat.

MADUR. MONTOYA
Es va expressar amb autoritat defensiva i desinhibició ofensiva a la banda esquerra. Va ajudar Neymar per evitar el dos contra un de l'Espanyol contra el brasiler, no es va impacientar amb la pilota per prendre bones decisions i va ser atrevit quan va voler acabar la jugada. També va ser responsable, intens i disciplinat en la transició defensiva, i va protegir la seva esquena.

ACCIDENT. MESSI
No és alarmant ni durarà gaire, però no passa res per diagnosticar-ho. La falta de gol castiga la seva confiança, cosa que penalitza el talent individual. Li va costar connectar l'equip i no va ser ràpid de pensament: va prendre decisions massa previsibles en zona de desequilibri, va intentar massa cops l'un contra un en estàtic. Tot i això, va tenir una rematada de cap i un xut de falta que va fregar el gol.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF