L'EXAMEN DE 'LA TDP'

Anàlisi de Ricard Torquemada

GEGANT: BARTRA

Va fer un partit gairebé perfecte que reforça la seva candidatura a tenir més minuts a l'eix de la defensa. Va estar fort i orgullós en el joc aeri, va estar ràpid i autoritari en l'un contra un. Va estar intel·ligent, atrevit i precís en el canvi d'orientació diagonal i quan el rival es va quedar amb un menys va fer un pas endavant.

MADUR: NEYMAR

Va ser el principal protagonista de l'atac blaugrana, amb una varietat de recursos notable que el feia imprevisible. Quan va encarar a Lustig el va superar, quan es va oferir entre línies va trobar associacions amb facilitat, quan va engegar en diagonal va desbordar. Va estar present en les dues jugades claus de la segona part.

DISCIPLINADA: DEFENSA

El Barça va saber competir sense oblidar les seves obligacions defensives. L'equip sencer va tenir aquesta responsabilitat i malgrat que el Celtic va arribar en jugades aïllades el Barça les va minimitzar. No va concedir gaires córners, va ser inflexible en les jugades dividides i en el joc frontal. Tothom va estar atent a les segones pilotes i Valdés va tornar a aparèixer.

ABSENTS: XAVI I INIESTA

Van donar ritme i continuïtat a la circulació, van dirigir l'atac amb la seva participació, van ajuntar les línies al voltant de la pilota però van sentir-se obligats a prendre riscos en profunditat per afegir decisions de qualitat al desequilibri individual de Neymar. Van estar imprecisos en la passada interior, lents i previsibles. Van avançant cap a la seva millor versió. Són humans i tenen dies imprecisos.

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF