LLIGA
Misc 07/04/2014

Un vigorós Espanyol fa suar un Sevilla amb desig de Champions

El 2-0 al descans penalitza els periquitos, que acaben sense opcions

BarcelonaEl Sevilla, esperonat pel desig de Champions que l’està fent volar durant aquesta segona volta, va ser massa rival per a un Espanyol minvat per les baixes, però, alhora, el 4-1 va ser massa càstig per a l’actuació orgullosa i intensa del conjunt periquito. “Fins al minut 85 vam donar la cara”, va reconèixer Javier Aguirre, que va admetre la superioritat del seu rival.

Les absències dels centrals i el porter titular -o el canvi d’Abraham per lesió al descans- no seran una excusa però ajuden a explicar el partit. Sidnei i Raúl Rodríguez van intentar competir bé, però no sempre van poder controlar Bacca, Gameiro i, a la segona part, Rakitic. Tampoc Germán, sota els pals, va poder fer gran cosa contra el potencial ofensiu d’un Sevilla contundent en l’estratègia per encarrilar el partit i ferotge amb espais per rematar la feina al tram final.

L’equip d’Aguirre va començar bé, amb ocasions a través del dinamisme dels quatre homes d’atac. Però no van poder traduir en res concret el seu bon inici i tampoc van saber evitar que el Sevilla creixés en el partit i anés guanyant terreny per les bandes. Les primeres centrades a l’àrea van anar animant els locals i espantant els visitants. I al quart d’hora, en un córner, M’Bia va afusellar de cap el porter Germán per obrir el marcador, en l’enèsim gol d’estratègia del conjunt d’Unai Emery, expert en la matèria.

L’Espanyol va intentar continuar generant arribades, aprofitant els metres que cedia el Sevilla, alegre i obert. Sergio García va provocar una falta que Simão va enviar al pal al minut 26. Però el cop definitiu que va decidir el matx va arribar en l’última jugada del primer temps, quan Gameiro, sol al punt de penal, va rematar una centrada des de la dreta per fer el 2-0.

Tot i que en la primera acció de la represa l’Espanyol va retallar distàncies en el marcador, gràcies a un penal comès sobre Stuani i transformat per Sergio García, va veure’s en tot moment massa lluny de poder completar la remuntada. Els canvis ofensius d’Aguirre van fer fregar la gesta, però ni un xut de Jhon Córdoba ni l’oxigen d’Álex i Lanza van frenar un Sevilla que se sabia poderós al contraatac. Així, als últims compassos de partit, Gameiro va sentenciar després d’una gran acció personal culminada amb una paret a la frontal de l’àrea amb Marko Marin. Per arrodonir el triomf sevillà, Rakitic va fulminar Sidnei en carrera per batre Germán amb un xut senzill i fer el quart.