Misc 11/08/2013

Mireia Belmonte fa història i baixa dels 8 minuts als 800 metres lliures

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaPotser, fins i tot, els Mundials de natació de Barcelona van arribar massa d'hora per a Mireia Belmonte. Una setmana després d'haver sigut la gran protagonista del Palau Sant Jordi, amb tres medalles, la badalonina va proclamar-se ahir campiona als 800 metres lliures en la Copa del Món de piscina curta que se celebra a Berlín. I ho va fer, a més, rebentant el cronòmetre i fent-lo baixar, per primer cop a la història, dels 8 minuts. Belmonte va establir un nou rècord mundial després de guanyar l'or amb un temps de 7:59.34. Segona, a més de tres segons (8:02.53), va quedar la neozelandesa Lauren Boyle, que havia fet el millor registre del campionat fa tot just uns dies a Eindhoven (8:01.22). La danesa Lotte Friis va ser tercera, molt lluny de l'or i la plata (8:12.14).

Les dues nedadores van dominar la prova des del començament. Després d'arrencar marcant el ritme en el primer 50, Belmonte va deixar que Boyle conduís la prova fins als 300, on va accelerar. La badalonina, aprofitant el seu potent viratge subaquàtic i l'acceleració natural que el seu tècnic, Fred Vergnoux, sempre li destaca en piscina curta, va posar-se al davant abans de l'equador de la prova i va tirar fins al final. En el moment de tocar la paret i veure el registre que acabava de fer, per sota dels 8 minuts, Belmonte va esclatar d'alegria. Eufòrica. Sense poder-s'ho creure. L'anterior rècord del món era de la francesa Camille Muffat (8:01.06), aconseguit el mes de novembre passat.

Només una hora després de tocar el cim, Belmonte va tornar a tirar-se a la piscina de l'Europa-Sportpark per a la final dels 200 metres estils, on només va poder ser cinquena. Va guanyar l'hongaresa Katinka Hosszú, que no va poder millorar el seu rècord de fa tres dies a Eindhoven per cinc centèsimes.

Melanie Costa, bronze als 200

L'altre gran èxit de la jornada va ser el bronze de Melanie Costa. La mallorquina va fregar el calaix més alt del podi als 200 metres lliures, però els seus 1:52.52 van ser insuficients per batre l'holandesa Femke Heemskerk (1:52.25) i l'hongaresa Hosszú (1:52.32). Avui tornarà a intentar-ho als 400 lliures.

stats