Misc 19/08/2013

L'Espanyol d'Aguirre s'exigeix arrencar la Lliga sumant a Balaídos

i
Natalia Arroyo
2 min
Javier Aguirre ha programat una pretemporada dura per arribar fort a l'inici de la Lliga.

BarcelonaEl vestidor de l'Espanyol té pànic d'arrencar la Lliga sense puntuar. El record de l'última temporada empeny l'equip a jugar des del debut amb aquella barreja d'agonia, concentració i nervi que el va fer mossegar de la mà de Javier Aguirre al desembre. El marge d'error és immens, amb 37 jornades per corregir una possible ensopegada a Balaídos, on aquesta nit (22 h, Cuatro) els blanc-i-blaus arrenquen el curs 2013-2014 contra el Celta de Luis Enrique.

Durant tota la setmana, els futbolistes han insistit en la importància de no caure al pou de la classificació en les primeres jornades per evitar entrar en l'angoixa del descens. Ahir, però, Aguirre va advertir que no serà fàcil sorprendre un Celta que, tot i perdre el seu golejador Iago Aspas a l'estiu, s'ha reforçat en atac amb Charles, Nolito i Rafinha. "Sé que Luis Enrique és un tipus valent i guanyador, per la qual cosa el seu Celta serà valent i sortirà a totes, pressionant i ficant-nos en el nostre camp per fer-nos patir. Serà un partit complicat".

L'extècnic del Barça B i la Roma està renovant la personalitat del seu equip, però no ha fet una bona pretemporada. L'asturià reconeix que encara està construint el seu nou Celta, que va concretar la permanència a Primera l'any passat justament amb un triomf contra l'Espanyol, i tem "la fortalesa de l'Espanyol en el joc aeri i en l'estratègia, la forta pressió i la ràpida sortida al contraatac", aspectes del joc que poden complicar les coses als gallecs.

Sense Wakaso, sancionat

Aguirre no podrà comptar amb Wakaso, sancionat encara de l'any passat, i va descartar el central portuguès Sidnei i els migcampistes Tejera i Cristian Gómez, pendent de tancar la seva cessió al Reial Madrid Castella. "L'equip competirà bé, amb fam i molta il·lusió, que ningú en tingui cap dubte", va dir el mexicà per esperonar l'afició.

stats