LA LLIGA
Misc 03/02/2013

L'Espanyol es desfà del Llevant i segueix sumant

GOL AMB DEDICATÒRIA
 El blanc-i-blau Sergio García protegeix la pilota davant la pressió del migcampista del Llevant, Diop. El davanter de l'Espanyol va poder dedicar el seu gol d'ahir a Cornellà-El Prat, el del 3-1, al seu sogre, mort aquesta setmana.

CORNELLÀ DE LLOBREGATDos mesos separen uns xiulets dramàtics d'una ovació plena d'esperança. L'Espanyol va sumar ahir contra el Llevant la quarta victòria consecutiva a casa i s'allunya a cinc punts del descens, una distància impensable al desembre, quan Aguirre es feia càrrec de l'equip sent cuer. Iborra en pròpia porteria va avançar els blanc-i-blaus, i Stuani i Sergio García van capgirar l'empat aconseguit per Rubén. El gol de Martins a quatre minuts del final va afegir nervis però no va impedir que l'Espanyol sumés tres punts més.

Tot i que no ho havia hagut de fer en gaires ocasions fins ahir, l'Espanyol va sentir-se còmode portant la iniciativa contra el Llevant. Els granotes, conscients que la seva millor arma -de vegades, l'única- és el contraatac, van regalar la pilota als blanc-i-blaus, que van intentar elaborar més el joc, combinar i generar més futbol que la passada llarga a Sergio García que li havia donat premi en anteriors jornades. L'aposta en banda dreta de Longo en el lloc de Stuani, però, no va ajudar a trobar el millor soci al de Bon Pastor, desesperat amb els moviments de l'italià.

La falta de costum va fer que l'Espanyol fos poc perillós amb pilota. El Llevant va marxar al descans per sota en el marcador, però havent disposat de la millor ocasió, després que un xut de Martins, a porteria buida, el tragués sota pals Héctor Moreno. No va fer gaire més el Llevant al primer temps i l'Espanyol, amb arribades i xuts que s'estavellaven al cos de la defensa valenciana, només amenaçava Munúa molt tímidament. L'1-0, de fet, va fer-se'l Iborra en pròpia porteria després d'una falta lateral servida per Simão.

L'Espanyol va arrencar al segon temps pensant-se que l'avantatge obligaria el Llevant a despullar-se en defensa i a fer un pas endavant. Els d'Aguirre, però, no van tenir temps de veure un escenari més obert perquè, després que Kiko Casilla salvés l'empat en un mà a mà amb Martins, una errada de Colotto amb una mala cessió enrere va regalar l'1-1 a Rubén.

Al minut 47, l'Espanyol va haver de tornar a construir-se la victòria contra un Llevant més atrevit que al primer temps, però encara força passiu. De mica en mica, els locals van recuperar-se del cop d'encaixar un gol a la represa i, guiats pel Verdú més organitzador, van tornar a dominar el partit.

La presència de Stuani en atac es va començar a notar i l'uruguaià, després d'una bona centrada de Sergio García des de la banda dreta, va rematar de cap per tornar a posar per davant l'Espanyol. Un minut després els dos protagonistes van intercanviar-se els papers perquè fos Stuani qui es regirés per la dreta, trobés un forat per connectar amb Sergio García, que va xutar suau, ras, per batre el porter visitant pel pal llarg.

El 3-1 semblava que permetria a l'Espanyol gaudir d'uns minuts finals força plàcids, completament diferents dels viscuts amb estrès contra el Mallorca fa quinze dies. Però mentre Cornellà-El Prat celebrava la quarta victòria consecutiva i corejava el nom del seu tècnic miraculós va arribar un gol de Martins que va omplir de nervis l'afició periquita. Els quatre minuts d'afegit van ser una agonia, un cop més.