Publicitat
Publicitat

ESPANYOL

Un any d'imaginació, miracles i senzilles recompenses

El tarannà d'Òscar Perarnau construeix un equip en uns mesos

Reunió. Trucada. Correu electrònic. Visionat de partits i seguiment d'entrenaments. Sortir del despatx, baixar a la gespa, parlar amb l'entrenador. Revisar l'informe d'un jugador. Rellegir el d'un altre. Coordinar. Una altra reunió. Una altra trucada. I tornar a començar. El dia a dia d'Òscar Perarnau fa un any que balla entre piles de DVDs de jugadors i estadis de futbol, d'ençà que va ser presentat com a director esportiu de l'Espanyol, el 13 de desembre del 2012.

En temps rècord, ell i el seu equip de treball (format per vuit persones: un administratiu, un informàtic i sis tècnics de futbol) van haver de gestionar les sortides d'Albín, Galán i Rui Fonte al mercat d'hivern i van aconseguir la cessió per sis mesos de Petrov. Van ser les primeres solucions d'urgència per redirigir un equip que s'enfonsava. Les primeres de moltes més, després d'hores de seguir totes les lligues, rastrejar mercats i esquivar representants.

Un any després l'Espanyol ha renovat la meitat de la plantilla: 12 dels 24 futbolistes són nous d'aquest estiu. El mèrit és haver-ho fet amb una despesa de 750.000 euros i havent ingressat 12 milions. "Convivim amb la frustració", és com resumeixen la seva manera de seleccionar jugadors, descartant per criteris no esportius futbolistes desitjables.

Ateses les limitacions, sobretot econòmiques, des de dins el club estan "bastant satisfets" amb la confecció del nou equip, que divideix les noves incorporacions en tres blocs. D'una banda, es demostra la confiança en el planter amb la recuperació dels cedits Thievy i David López, a més de pujar del filial Germán i Víctor Álvarez; s'arrisca amb el talent més inexpert, amb les apostes de Segona de Fuentes, Lanzarote, Abraham i Álex Fernández, i es complementa el vestidor amb les cessions -recurs assequible- de Pizzi, Sidnei, Torje i Jhon Córdoba.

On no arribava el talonari van haver-se de trobar altres fórmules, com anticipar-se a clubs més potents per blindar els futbolistes, com va passar amb Fuentes i Lanzarote, per qui pugnava el Sevilla hores abans de firmar el contracte.

Igualtat i encerts

"El nivell de la plantilla és molt similar entre tots els jugadors", no es cansa de repetir Aguirre per justificar cada llista de convocats. Hi ha 16 futbolistes que han disputat, com a mínim, 400 minuts aquesta temporada, i l'onze més repetit inclou almenys quatre fitxatges. Fuentes és el tercer jugador amb més minuts, i David López el cinquè. El gol decisiu i les dues assistències de Lanzarote, pel seu cost, són un èxit de la secretaria tècnica. Les petites recompenses per a Perarnau, un tècnic discret i humil que fa un any que tira d'imaginació per fer miracles.

A Almeria sense Pizzi però amb Córdoba, Sergio García i Moreno

L'Espanyol s'enfronta avui a l'Almeria (12 h, Canal+ Liga / GolT) a l'estadi Juegos del Mediterráneo amb l'objectiu d'acostar-se als 24 punts que, en paraules de Javier Aguirre, deixarien l'equip amb "mitja feina feta" de cara a la permanència abans de tancar l'any. De cara al partit, el tècnic mexicà va descartar Pizzi, Simão, Capdevila, Mattioni i Tejera, i tampoc podrà comptar amb Javi López, que està sancionat. Sí que tindrà a disposició Sergio García, Jhon Córdoba i Héctor Moreno, ja recuperats de les molèsties que els van impedir participar a Jaén en la Copa del Rei. El conjunt andalús només ha sumat cinc punts a casa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF