28/09/2011

La tele de la crisi

2 min

Telecinco va estrenar dilluns la sitcom Parejología 3x2 , una comedieta per capítols centrada en la vida domèstica de tres parelles: un matrimoni i les dues filles amb els respectius marits. Sis actors en total, solitaris enmig d'un decorat de cartró, recitant uns guions tòpics sobre les relacions de parella. Juanjo Puigcorbé és l'actor més destacat fent de cap de família calçasses.

Tots els matrimonis tenen en comú les successives visites a la psicòloga, a qui no veiem mai sinó que sentim la seva veu inquisidora i no gaire bona professional (d'això no en podem acusar el Col·legi de Psicòlegs sinó més aviat uns guionistes que han elaborat diàlegs de fusta). A la consulta, tots els personatges xerren sense miraments i es desfoguen del munt de problemes que hem vist en seqüències anteriors. Podríem dir que és la versió actualitzada d' Escenas de matrimonio . Tots els homes estan amargats amb les dones, totes les dones estan cremades amb les poques atencions que reben dels marits, es parlen malament i es critiquen els uns als altres. El sogre descontent amb els gendres, les filles saturades pels marits, la sogra de bòlit mantenint l'ordre familiar... En definitiva, un bombardeig de personatges amargats que no paren de parlar de l'atur, d'estalviar, d'estafar clients per guanyar diners, de pagar poc i d'estrènyer-se el cinturó i, que no falti, de la disfunció erèctil tot prenent cervesetes en un bar. Una comèdia de mínims que reflecteix també la tele de la crisi: pocs actors, mals guionistes i decorats justets que esperen trobar en les dificultats econòmiques el ganxo que atrapi l'audiència. Com si l'audiència no en tingués prou amb els drames propis.

Una producció construïda des de l'agror de caràcter dels personatges pensant que pot agradar als que estan tan amargats com els protagonistes i sempre voldran veure'n un de pitjor. Ho dubto, però si els interessa afanyin-se que fa pinta que durarà poc.

stats