CRÍTICA TV
Misc 01/11/2011

'La noria' més truculenta

i
Mònica Planas
2 min

Dissabte a la nit a La noria van dedicar bona part del programa a parlar de nens desapareguts o assassinats. La convidada estrella era la mare delCuco,el noi acusat de delicte d'encobriment per l'assassinat de Marta del Castillo.

La polèmica s'arrossegava de feia dies perquè el programa pagava diners a la mare d'aquest noi implicat en el crim. María Antonia Iglesias i Emilia Zaballos es van encarregar d'entrevistar la senyora com si fossin les fiscals i convençudes que al final resoldrien el cas. La noria, tot i pagar a la mare del Cuco, no va ensenyar en cap moment el rostre de la dona.

Jordi González i María Antonia Iglesias van defensar el dret de la dona a anar a un mitjà de comunicació. Que hi té dret és evident. Com qualsevol altra persona. Fins i tot en té un criminal. Ara bé, hi ha una altra cosa que es diu criteri periodístic. Cadascú sap fins on l'aplica i què està disposat a tolerar.

Què en va treure la mare del Cuco d'anar a Telecinco? Una bona picossada de diners, defensar el seu fill delinqüent i mantenir-se en l'anonimat. No està malament. Què n'ha tret La noria de l'entrevista? Morbo i audiència. Perquè d'informació útil, ben poca.

Després van muntar una taula de debat per valorar si els pares de nens desapareguts havien de servir-se dels mitjans de comunicació per trobar-los o si era millor mantenir-se en silenci. De tertulià, per variar, el pare de Mari Luz (una nena assassinada). Subscric el que li va dir la Iglesias a l'home: "A usted le gusta más la tele que a un tonto un lápiz". No hi va faltar el vídeo de recopilació històrica de pares desesperats i plorant reclamant ajuda per trobar els seus fills. Droga dura.

Finalment, per canviar de tema i desengreixar una mica, van convidar Mario Conde perquè expliqués les claus de com sortir de la crisi. És com si convidessin Fèlix Millet per explicar com estalviar. Més que La noria allò va ser el túnel del terror.

stats