17/06/2011

Un dia diferent per a les notícies de política

2 min

Les notícies de política dels informatius solen ser monòtones i tallades pel mateix patró: estem acostumats a veure els polítics davant d'un faristol en les compareixences de premsa, asseguts al seu escó o amb la carxofa davant fent declaracions. El bloqueig del Parlament per part dels indignats va fer que la crònica política de la jornada fos diferent. Veure els polítics en una altra tessitura et deixava atrapat davant la pantalla.

La imatge d'Artur Mas i Núria de Gispert baixant d'un helicòpter, amb el tupè al vent i amb la polseguera que aixecaven les aspes de l'helicòpter era gairebé com una escena d'una pel·lícula d'acció. O l'emotivitat de Montserrat Tura mirant a càmera i ensenyant la seva gavardina marcada amb esprai. Geli envoltada d' indignats o Boada agredit. Al TN vespre de TV3 la crònica dels fets del dia tenia tots els ingredients per enganxar l'espectador: acció, suspens, tensió, conflicte... Les càmeres van captar instants impagables: Artur Mas comentant a un grup de diputats que era important començar puntuals i Núria de Gispert, obedient i enèrgica, contestava: "Ara vaig a buscar els papers i toco el timbre!" Vam gaudir d'un espectacle apassionant entre bastidors del Parlament. El conseller Felip Puig, amb el mòbil enganxat a l'orella, es passejava amunt i avall rígid i disciplinat, sabedor que les càmeres l'estaven observant.

Més enllà de la transcendència del fet, descobrir les dinàmiques internes dels polítics, veure com anaven enxubats dins d'una furgoneta com la resta de mortals al metro, i Gerard Figueras corrent pel carrer i demanant auxili tenia una força televisiva a què estranyament ens tenen acostumats els nostres representants. Ens els vam escoltar i mirar més dimecres que en qualsevol acte polític, míting o notícia. Les càmeres van saber ficar el nas enmig del trist espectacle i a la vegada van humanitzar una classe política acostumada a sortir impecable i impol·luta a la televisió.

stats