11/03/2011

Les càmeres ocultes de Telecinco

2 min

Ha arribat un punt en què els informatius de Telecinco semblen fets només a partir d'imatges gravades amb càmera oculta o de seguretat o, fins i tot, amb imatges cedides per la policia gravades amb càmera domèstica. Cap dels vídeos es veu clar. Tots són borrosos, de baixa qualitat, amb la sensació que permanentment s'està espiant alguna cosa. Fa temps que tenim assumit que aquests informatius semblen El Caso , en què es recreen en notícies de successos truculents, veïns que miren a càmera explicant les misèries de les víctimes i desgràcies a les carreteres. Però ara tot ho veiem com si espiéssim el món per un forat. Si es fa l'experiment de treure el volum del televisor, el que s'hi veu és una miscel·lània d'espais insòlits que no comprens que siguin notícia: barris marginals, sex shops , cases de prostitució... I sobretot comerços víctimes d'atracaments i molts individus encaputxats. Molts personatges amb el rostre esborrat que passegen pel carrer o que parlen a càmera sense identificar-se. A d'altres se'ls deixa en la penombra perquè es mantinguin en l'anonimat, tot i que si els veiés un parent els reconeixeria en un tres i no res.

Tampoc hi falten les dones despullades, cada vegada més presents. Models de maquillatge corporal amb purpurina als pits i una presumpta psicòloga que atén els seus pacients absolutament nua perquè diu que així els clients li obren el cor més ràpidament van ser les protagonistes de dimecres. Però sempre n'hi ha més. I moltes prostitutes. La proporció de dones sense roba i de polítics en aquest informatiu està totalment desequilibrada. Guanyen les primeres per golejada.

Drogoaddictes estirats al carrer, adolescents fent botellón a mitjanit, controls d'alcoholèmia de gent disfressada i beguda. Dimecres, els Informativos Telecinco de Pedro Piqueras semblaven Callejero s. Més que informar-te de l'actualitat et submergeixen en la misèria, humana i mental.

stats