23/08/2011

Torna la dona del temps a TV3

2 min

Des que la Mònica López se'n va anar a TVE que havíem perdut la dona del temps a la nostra després dels Telenotícies . Ara ja tenim la Gemma Puig. Una bona tria. Fa petites flexions de genolls, com si agafés impuls, per donar els titulars meteorològics. Aixeca les celles per aclarir informacions. És àgil, decidida i desprèn una seguretat agradable davant la càmera. Té credibilitat i és propera, sense necessitat d'introduir sufixos simpaticots als termes meteorològics ni fer-se la còmplice.

Ser dona i explicar el temps no sempre ha estat un bàlsam a TV3. De tant en tant, en alguna sobretaula, encara hi ha algú que se'n recorda de l'Anna Rius, per qui vam arribar a patir. Desitjàvem que allò passés de pressa, i rèiem per sota el nas quan s'encallava. A la Gemma Puig, que té nom de bona amiga, no li fa tremolar la veu que una càmera no canviï a temps. Somriu i ho soluciona amb naturalitat. El bagatge discret en sessions matinals a TV3 es nota. Li agrada repetir la frase "els termòmetres s'enfilen" i ens ho explica amb uns texans ajustats i uns talonets raonables. L'americana que no falti, perquè sempre dóna consistència als pronòstics. Encara que avisi que vindran pluges o núvols ho diu amb un to pràctic i amè que no sembla tan fotut. Esperem que la fi del monopoli masculí davant del mapa del temps no sigui flor d'estiu i prou.

Ja tenim dona del temps per a un país petit que necessita un mapa molt gran i carregat de símbols diferents, on ens obsessiona saber quin dia farà l'endemà i volem que ens ho expliquin quatre vegades al dia. Fem servir el sarcasme quan els experts no ho encerten, i és que forma part del tarannà català ser una mica fotetes amb els que diuen el temps, però després perdem el cul per preguntar-los si farà sol el cap de setmana.

stats