CRÍTICA TV
Misc 06/09/2011

L'hora de l'altra: l'Oltra

i
Mònica Planas
2 min

Ahir era el dia de la tornada d' Els matins de TV3 sense Josep Cuní i amb Ariadna Oltra al capdavant. Primer dia d'una nova etapa que generava intrigues. Oltra va començar impecable i anant per feina. Convincent, segura i contundent a l'hora de comunicar. El que s'intuïa a la promo de tàndem femení, alegre i delicat amb la Melero, res de res. L'Ariadna només va somriure un instant després dels titulars quan va dir el nom del programa per donar la benvinguda als espectadors. També quan algun company li donava l'enhorabona.

El programa ha heretat de l'era Cuní les dinàmiques, l'estructura i bona part de l'equip. El buit més gran l'han deixat les Escenas de matrimonio del Josep i la Pilar. S'han renovat sintonia, careta i colors de fons. Hem passat als blavosos i als espais més freds, de taula més generosa (especialment amb l'entrevista política, en què per fi ja no sembla que es tirin l'alè a la cara asseguts en un escriptori).

Ariadna Oltra no perd el temps. És concreta en les execucions, precisa, procura fer preguntes curtes i sap de què parla. Repregunta i exposa arguments que domina i que no s'acaba d'aprendre del guió. Ha trobat el punt just de les formes. No desplega les plomes de diva periodística ni busca agradar. Discreta i ferma.

A la tertúlia distribueix joc sense protagonisme i sense participar dels arguments. Una tertúlia, per cert, en què hi havia més dones que homes asseguts a taula, sense agafar tints femenins ni feministes.

Dues hores i trenta-cinc minuts més tard de l'inici va ser el torn de la Melero, que va fer, al seu estil, el magazine que ja havíem vist fins ara. La franja ho demana, suposo. Entre Oltra i Melero hi ha l'esforç de la cordialitat i tacte en el tracte.

L'únic moment en què es va citar el protagonista absent, el Cuní, va ser per fer referència a la potència de l'aire condicionat. Ara al plató no hi fa tan fred. Els matins han trobat una bona temperatu ra de confort.

stats