26/01/2011

Digui, digui... primer ministre

2 min

Dilluns Silvio Berlusconi irrompia en el programa L'infedele de la cadena italiana La 7 (una de les poques que no és seva). Ell mateix s'encarrega d'aclarir, tan bon punt comença a parlar, que l'han convidat a participar.

Berlusconi arrenca carregant-se l'espai: "És un programa repugnant, amb una conducció menyspreable, vil i repugnant!" Gad Lerner, el presentador, l'interromp per demanar-li més correcció. Ho fa amb un to semblant al de Berlusconi: enfadat i agressiu, com aquí veiem que fa Jorge Javier Vázquez com si truqués la Karmele de torn.

El realitzador manté pràcticament tota l'estona el rostre del presentador enquadrat i és curiós com, en els pocs plans generals que veiem, tots els contertulians estan absolutament relaxats a la cadira. Ningú no sembla gaire afectat per l'esceneta. La majoria tenen el colze recolzat a la butaca i s'aguanten el cap. Mentre Berlusconi els insulta i els menysprea i diu que allò és un prostíbul televisiu, ningú no mou ni una pestanya. Esperen que passi el xàfec.

En les cadenes privades d'Espanya ens hem acostumat que quan truca qui sigui, tots els del plató fan cara d'ofesos, o sorpresos, o se'n riuen... A L'Infedele , res de res. Només el presentador intenta rebatre i defensar el seu programa. L'arenga de Berlusconi és implacable, i un dels periodistes assistents en un determinat moment intenta respondre a l'esbroncada però no se'n surt i torna a quedar mut i immòbil. Berlusconi fa la trucada perfecta: entra a rebentar-ho tot i penja quan ha acabat. El tit-tit-tit de la línia de telèfon quan penja ens fa veure que el xou del primer ministre ha arribat al final. I aleshores agafa el relleu de l'espectacle la companya de partit de Berlusconi que està al plató i que el defensa amb les urpes. Una jugada perfecta.

Sort que la cadena no era seva... perquè realment durant cinc minuts Berlusconi se l'apropia sense que li costi ni el preu de la trucada.

stats