24/09/2011

'Dando caña' al català

2 min

Dimecres, el programa Dando caña , de la cadena de pensament únic Intereconomía, entrevistava en directe el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López Tena. El polític no era al mateix plató que el presentador, sinó en uns estudis amb els quals van connectar perquè respongués a les preguntes de Javier Algarra.

Quan els extrems coincideixen salten espurnes. Que Intereconomía entrevisti Lopez Tena no es deu a una voluntat de saber i conèixer arguments (que aquesta hauria de ser la finalitat de tota entrevista). L'objectiu subliminal d'aquestes invitacions sol ser la de mostrar al seu públic fidel la mena de monstres que es passegen per l'Espanya grande y libre . En aquest sentit, la trobada va ser perfecta: un López Tena desacomplexat (conscient que allà no ha d'esgarrapar cap vot) va esplaiar-se sense embuts.

Per tant, Javier Algarra, el presentador de Dando caña , es va trobar la bèstia en condicions perfectes per lluir-se en l'envestida davant dels seus espectadors d'ultradreta. Un brau manso carregat d'eufemismes no li hauria donat espectacle. Un miura enèrgic li va permetre mostrar el seu do innat per la batalla. Fins i tot Algarra va incloure en la guerra dialèctica el factor sorpresa sortint de l'armari i parlant en català. Es va destapar, heroic, com un català nascut a Barcelona que se sent únicament espanyol. Algarra volia posar èmfasi en la voluntat de Lopez Tena de "rebentar Espanya" i al final li va preguntar què s'havia fumat. El diputat es va aixecar amb un somriure i va convidar el presentador a preguntar-li a sa mare què fumava i quines drogues es prenia. I es va aixecar i va marxar. Punt final amb els dos interlocutors convençuts que eren els vencedors morals: no va rebentar Espanya però van rebentar l'entrevista. Ja ho avisen amb el títol del programa. No enganyen a ningú.

stats