06/02/2011

Bon eslàlom del President Mas

2 min

Dijous al 33 vam poder veure un reportatge del Temps de neu dedicat a Artur Mas. D'entrada, chapeau pel programa: quin espai de televisió no voldria tenir imatges en exclusiva del seu president esquiant? Ara bé, el guió era una mica naïf. Començava així: "El dissabte 29 de gener el Pirineu presenta la imatge més blanca des de principi de la temporada. Qui ha fet la comanda? El conseller Recoder? El president de l'ACEM? O els dirigents de les estacions catalanes? El cas és que quan arriba Artur Mas, a part dels amfitrions, li donen la benvinguda els arbres de la Masella amb les branques obertes ben carregades de neu". La veu en off continua: "Amb casc, ulleres fosques, guants i anorac, Artur Mas es perdrà entre l'anonimat de centenars d'esquiadors". Oh sí! Quin heroi! I a partir d'aquí el comencem a veure baixar una pista amb un molt bon estil i una suau musiqueta de fons.

La veu en off segueix: "Als seus 55 anys sap que ha de començar a poc a poc per no prendre mal, però a mesura que passen les baixades anirà augmentant la velocitat". I Artur Mas continua lliscant per la neu. A l'entrevista dalt del telecadira tot just començar li diuen: "Està en forma perquè el nostre càmera ha tingut feina per seguir-lo, eh...". Al final del reportatge el president se'n va esquiant. Una música romàntico-èpica de fons l'acompanya en el descens.

No sé si per a Mas és positiu, amb els temps que corren, mostrar-se esquiant i lluint tècnica. D'altra banda, segurament des de la ingenuïtat i la bona fe, han convertit el reportatge en un homenatge. La presentadora del programa reconeix: "Com esquia el president de la Generalitat, eh!". S'ha d'anar alerta a la televisió en voler mostrar la vessant humana, domèstica, esportiva, personal... dels polítics. Amb l'habilitat que tenen a posar-se bé davant les càmeres fan que qualsevol punt de vista diferent sobre ells corri el risc de semblar una propaganda una mica gratuïta.

stats