23/01/2011

Atonyinar els pares davant la càmera

2 min

Els divendres a la nit pots optar per relaxar-te davant la televisió, o carregar-te d'energia negativa veient Hermano mayor , la proposta de Cuatro que ha tornat a salt de cavall amb una nova temporada.

Pedro García Aguado és el presentador-tutor dels adolescents conflictius a qui ensinistren davant d'un objectiu. García Aguado va ser Campió del Món i Campió Olímpic de waterpolo, però la seva trajectòria esportiva es va esguerrar per culpa de les drogues i l'alcohol. Ho va perdre tot però amb ajuda va saber tornar a començar. I ara, tant a nivell particular com a la televisió, es dedica a ajudar els altres. Tenint en compte el passat del presentador no dubto de la seva bona voluntat a l'hora de reorientar aquests adolescents. Però és que s'han lluït amb el càsting d'ineducats. No són contestataris, rebels sense causa o ganduls. Són adolescents semidelinqüents violents, futurs marginats socials que acabaran desfilant per unes quantes galeries per prendre el sol al pati de la presó.

Divendres Hermano mayor ens mostrava sense vergonya unes imatges cruels d'una noia que atonyinava la seva mare, li cridava amb ràbia, ensenyava les dents al pare mentre l'amenaçava. Els insultava, trencava mobles i vidres i els desitjava la mort. García Aguado gestiona amb mètodes propis tota la ira, tot i que el límit entre la teràpia i el xou no està mai clar. O sí que ho està i constantment es traspassa. Amb l'excusa de purgar la ràbia que porten dins, de vomitar la rancúnia per recuperar la pau, presentador i conillets d'Índies ens munten uns drames familiars que acabes clavat al sofà aguantant la respiració.

I veus com amb unes gravacions que deuen durar una setmana, donen per solucionat un problema que té arrels profundes i que no se soluciona esbravant-se a crits. El famós "¡ Saca lo que llevas dentro !" potser servia per cantar però no per reeducar un tirà.

stats