27/10/2012

Artur Mas: tercer 'round'

2 min

Continua l'Artur Tour per la televisió. Després de Xavier Bosch i Jordi Évole, faltava Josep Cuní. El president va visitar el plató de 8 al dia , amb un decorat que progressivament intenta assolir pretensions del desaparegut La nit al dia de TV3. La realització va ser molt justa: la imatge no escoltava l'entrevista. Canvis de càmera capriciosos i, sobretot, un punt de vista traïdor: el que mostrava sempre Josep Cuní des del clatell exhibint la coroneta.

Els primers 25 minuts d'entrevista van tenir ritme. Després Cuní va caure en un dels seus segells professionals: la llargada de les preguntes. Com més s'allargava l'entrevista més explicatives anava fent les qüestions. La conversa va ser interessant, tot i que el tercer round televisiu en poc temps feia el contingut una mica saturant. La durada no hi va ajudar: una hora i dotze minuts és excessiu. Artur Mas va seguir en la línia de polític confiat a l'hora de respondre. Però el tu a tu amb Josep Cuní no va tenir vencedor. Més aviat un diàleg cordial que va aconseguir més aclariments i matisos que no pas titulars. Va faltar, això sí, el moment estrella. L'anècdota o el detall que l'endemà fa que tothom en parli. No hi va haver equivalent als canelons de la sogra o la brometa del tendal del quiosc de l'Évole. L'anècdota que transcendeix el titular i genera motiu de conversa.

Si a TV3 i a La Sexta Mas va mantenir l'audiència fidel (850.000 i 831.000 espectadors, respectivament), a 8TV la van seguir 263.000 persones. Això sí, abans d'acabar, Josep Cuní va voler aclarir al president que l'entrevista havia sigut trending topic del Twitter "a tot Espanya". Un concepte relatiu que sona a premi de consolació. Cuní semblava voler convèncer-se ell mateix. "Deu ser mèrit seu, també...", li va contestar Artur Mas. I tant. Sobretot ara. Si Catalunya és independent costarà menys ser trending topic nacional.

stats