AMB LA M DE MADRID
Misc 22/07/2013

L'amo d'Air Europa posa ordre

i
M. Eugènia Quetglas
3 min

E n les grans companyies internacionals no és habitual veure al director general, al president del consell d'administració o a adjunt a direcció a peu d'obra, però a vegades passa, més si són empresaris de la vella escola. Aquest dijous, en el vol UX6049, dos auxiliars de vol, un home i una dona molt servicials acabaven de donar la benvinguda als darrers passatgers en entrar a l'avió. De sobte, es va sentir una veu darrera ells que deia "No podeu trigar tant en embarcar", aquella advertència provenia ni més ni manco que del president de Globalia i Air Europa, Juan José Hidalgo. La treballadora, amb tota la amabilitat del món li va venir a dir que ells no podien fer res més, que era cosa de la parsimònia dels passatgers. Ell, rellotge amb mà, va replicar "no es pot estar vint minuts per entrar", i es va asseure en el primer seient A devora la finestra amb cara de pocs amics.

Impuntualitat. Volar amb el tot poderós Hidalgo no és garantia de puntualitat. Qui no ha sentit la frase "Le pedimos disculpas por el retraso debido a la llegada tardía del avión?", com si aquell avió canviés de companyia cada vegada que tragina passatgers nous. Una vegada més, l'avió que havia de sortir a les 21:15h i ho va fer a les 22:00h. Això sí, un vol perfecte, tranquil, com eren tots els vols fins que va començar la lluita ferotge entre algunes companyies per fer creure al consumidor que a canvi de pagar poc havien de patir una petita tortura. En aquest cas, com és norma de la casa, ningú va molestar per vendre res. És més en aquesta mena de companyies no ho deuen tenir molt per mà això de vendre perquè sempre tenen problemes amb el canvi. És d'imaginar que si estassin avesats abans de pujar a l'avió portarien una bona borsa de canvi, aquí no tens un banc al costat per anar a descanviar 20 euros en monedes.

Desorientació. Una dirigent socialista de renom va estar a punt de no arribar a Mallorca per no fixar-se amb el número de vol. No és que sigui despistada, sinó que Air Europa és la única companyia que avui té fluïdesa de vols entre Madrid a Mallorca i a la nit en té dos quasi plegats. Fins a l'hora d'embarcar -treballant via mòbil fins el darrers instant- no se'n va adonar compte que estava a la porta del vol abans del seu. No és a la primera que li passa i segur que aquest estiu no serà la darrera.

L'acte a Madrid. Suposo que avui el president del govern, José Ramon Bauzá, ja haurà dormit a Madrid, perquè si havia d'agafar un vol aquest matí per ser a les nou en punt a l'hotel Ritz ho té complicat. A més, se suposa que deu haver d'arribar abans per agrair-li al president del govern central, Mariano Rajoy, que tengui el gest d'anar a presentar-li la conferència amb el poc que li agrada participar en actes en els que algú li pugui preguntar si té res a dir sobre les confessions per capítols del seu extresor Luis Bárcenas. Amb tot això a Bauzá li convenia romandre a Madrid des d'ahir.

Esperem que el retard patit pel propi Hidalgo aquest dijous serveixi perquè la companyia insisteixi en complir amb la puntualitat. Ja se sap que no depèn de les companyies, però si tots hi posen de la seva part, tot suma. A més a més, veient com s'implicava Hidalgo en la direcció d'aquell vol, segur que donarà les ordres pertinents perquè es corregeixi. Després ja se sap, en els vols hi juguen massa factors. És dels empresaris que coneixen el negoci des de baix, que han fent un imperi construint la torra pis a pis, de baix a dalt, i no a l'inrevés que s'acaben enfonsant un dia o l'altra.

stats