17/04/2012

El primer dia de feina

2 min

Au, va fill meu, desperta't que faràs tard. Sí, ja ho sé que s'està molt bé al llitet però la feina és la feina. No, ta mare no hi és, ha sortit a buscar fulles i fruita per dinar. Escolta, però tu has vist la pudor que fa això? Es pot saber quan fa que no et dutxes? Au, vinga, fes el favor d'anar al llac i fer-te una bona repassada, que per a alguna cosa Déu t'ha donat el nas que tens. A veure si el teu primer dia de feina et fotran fora per brut i marrà.

Sí, ja ho sé que estàs nerviós, és normal. Jo també ho estava quan vaig començar. No pateixis, però, que no s'ha de fer gaire cosa. Des que hi sóc, fa ben bé un mes, que només es tracta d'anar a la reserva, fitxar a l'entrada, i menjar i jeure tot el sant dia. No, jo tampoc ho entenc això de tenir bufet lliure a canvi de no fotre res, però, segons m'ha dit el senyor aquest tan simpàtic que ens ha contractat, es veu que hi ha gent de països llunyans i civilitzats que no n'han vist mai de bèsties com nosaltres i els fa molta il·lusió treure el cap i observar-nos una estoneta. Això sí, m'ha dit que com que són una mica sapastres i no han estat mai a la selva hem de fer molt de soroll perquè ens localitzin, o sigui que, quan sentis un Jeep fent tombs amb tot de gent dintre, brama una mica per orientar-los i que no passin de llarg. Ah, també m'ha dit que portaran unes màquines de retratar una mica diferents, allargades com una canya de bambú i un pèl sorolloses, per tal de poder ensenyar-nos a casa seva com cal, o sigui que un cop els tinguem al davant val més que no ens moguem gaire, que estiguem quietets, vaja.

Au, doncs, anem-hi que avui serà un gran dia. Ja veuràs que contenta que estarà la mare quan tornem. A més, no t'ho havia de dir, però estàs de sort. M'ha dit l'amo que avui, tot just el teu primer dia, l'encarregat de retratar-te és un rei. Sí, sí, un rei de debò. Quina gràcia, no?

stats