Publicitat
Publicitat

LA PÀGINA BORDA

El 2014 i les coses de Messi & Neymar

Ha de tenir la seva cosa. Amb pocs dies de diferència ha passejat pels passadissos més selectes de la seu del PP i ha examinat en profunditat els detalls de l'operació Neymar. Així han transcorregut els dies previs a les festes per al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. De què parlarà al dinar de Nadal amb la família? El cas és que, per si no tinguéssim un dia a dia prou complicat, l'Audiència Nacional ha entrat a l'univers blaugrana. Si el jutge Ruz admet a tràmit la querella, el 2014 tindrà tots els ingredients per ser l'any més dur de l'administració Rosell.

Objectivament estem davant d'un èxit: el Barça s'ha emportat la joia més cobejada del mercat avançant-se a altres clubs. Sobre el paper ha hagut de pagar 40 milions d'euros a la família Neymar. Estaven previstos per a l'1 de juliol del 2014, però amb l'avançament de l'operació s'han pagat igual tot i que els drets eren del Santos. Només els directius que manen, el director general del club i el jutge Ruz saben els detalls de l'operació. No sembla que ningú hagi d'acabar a la presó. En canvi, al club ja hi ha qui prepara la butxaca. Si es demostra que es van pagar 40 milions d'euros a una societat de la família Neymar que no tenia cap dret federatiu sobre el jugador, la cosa pot encendre llums d'alarma a l'Agència Tributària. I ja se sap que els problemes amb Hisenda dels futbolistes els acaben pagant els clubs.

Tema Messi. No deixa de tenir la seva gràcia que el director esportiu hagi viatjat a l'Argentina per supervisar la seva recuperació i hagi esclatat la crisi més greu des que l'argentí és al Barça. Més curiós encara és que la situació l'hagi hagut de gestionar el president del Barça per telèfon en conversa amb l'argentí amb Zubizarreta de cos present a Buenos Aires (tal com va informar l'ARA la setmana passada). Diu molt poc del funcionament i del pes de l'estructura esportiva del club.

Mentre Messi es recupera, el vicepresident Faus necessitarà les festes de Nadal per llepar-se les ferides. Ha quedat tocat per l'estripada del crac a can Basté. A la junta han començat els moviments discrets per posicionar-se de cara a una possible successió en cas que Rosell decidís no presentar-se a la reelecció el 2016. Faus és a la travessa però no amb la benedicció oficial. Aquests dies s'ha fet un gol en pròpia porta. A més, hi ha algun dels que seu amb ell a les reunions del consell directiu que o ha col·laborat en la punyalada o ha mirat cap a una altra banda. Sempre, esclar, amb una mitja rialla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF