EDUCACIÓ
Misc 05/07/2013

Wert: amb missió i data de caducitat

El ministre d'Educació afirma que deixarà la política quan hagi validat la nova llei

i
Joan Serra
2 min
Wert: amb missió 
 I data de caducitat

BarcelonaAbans d'assumir el càrrec de ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert era el sociòleg de capçalera d'una dreta que defensava l'enfortiment del "nacionalisme espanyol" per evitar esquerdes en la unitat de l'Estat, una anàlisi feta des de Madrid i observant la perifèria. Wert va trobar en l'oferiment de Mariano Rajoy per encapçalar el ministeri la possibilitat de posar en pràctica el treball teòric que havia desenvolupat d'ençà que José María Aznar el va cridar per convertir la FAES en el think tank de referència de la dreta espanyola. El ministre més polèmic de l'executiu del PP va verbalitzar ahir la missió encomanada. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Wert va subratllar que la seva fita és culminar la reforma educativa que li va encarregar Rajoy, tan lesiva per als interessos de l'educació catalana. Un cop l'hagi enllestit i deixi de ser ministre, abandonarà la política.

La llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), aprovada pel govern espanyol, està ara en tràmit parlamentari. "Sabia que fer una reforma educativa troba sempre moltes resistències [...]. Vaig decidir, ja que no tinc ambicions polítiques de cap gènere i que no continuaré en política, creure en aquesta reforma i no tenir por a afrontar el cost personal que podia suposar", va afirmar el ministre, que va admetre que tornaria a acceptar el càrrec tot i saber que rebria tantes crítiques, especialment de Catalunya. "Fa un any i mig vaig acceptar un oferiment que no esperava del president del govern, no per ser ministre sinó per ser-ho d'Educació, Cultura i Esports, i evidentment, si ho vaig acceptar, n'era molt conscient", va afegir Wert.

"Dolgut" pel sistema de beques

El ministre va reflexionar sobre l'última polèmica que ha protagonitzat, l'exigència de nota per accedir a les beques. "En l'afany per preservar aquestes beques de base social, que són les beques generals, hem hagut de renunciar a beques d'excel·lència basades exclusivament en el rendiment, i ens ha dolgut molt", va expressar el titular d'Educació, que va haver de rectificar parcialment la seva proposta després de l'oposició de rectors universitaris, comunitats i companys del PP.

stats