CALOR DIGITAL

Carlota Bruna: “Renuncio al 99% de les propostes de feina que m’arriben”

Amb 22 anys acabats de fer, la barcelonina @carlotabruna no ha deixat els seus estudis de nutrició i dietètica malgrat l’èxit del seu compte d’Instagram

Amb 22 anys acabats de fer, la barcelonina @carlotabruna no ha deixat els seus estudis de nutrició i dietètica malgrat l’èxit del seu compte d’Instagram, on la segueixen més de 175.000 persones. Allà mostra tot el que li agrada i hi plasma tot el que pensa. Viatges, moda o cosmètica hi apareixen directament relacionats amb el seu decidit activisme ecologista i animalista. Recentment ha entrat en una explotació làctia per ensenyar amb el hashtag #meatthevictims com funciona la indústria de la llet.

Com seria el teu estiu ideal?

El meu estiu ideal és estar amb família i amics, viatjar i conèixer noves cultures, envoltar-me de natura i animals, desconnectar del mòbil, pintar...

I quin serà el teu estiu real?

En el meu estiu real podré fer algun viatge, estaré amb amics i família i envoltada de natura, però segurament no podré desconnectar del mòbil tant com m’agradaria. Hi ha molta gent que espera veure notícies meves i també n’hauré d’estar pendent per feina. Per sort no n’hi ha tanta com la resta de l’any!

Com vas començar la teva militància vegana?

Recordo que vaig veure un vídeo a YouTube titulat 101 reasons to go vegan. Vaig fer-me vegana de la nit al dia. Abans d’això era “mig vegetariana”, diguéssim. Mai m’havia posat a buscar informació amb profunditat, però sabia que menjar animals i les seves secrecions -llet i ous- era innecessari. [...] Després de dos anys, em vaig adonar que per a mi ser vegana no era suficient. Vaig decidir ser activista i ensenyar el que passa a les granges i als escorxadors. Simplement ensenyant aquestes imatges, molta gent ha deixat de banda els productes animals.

¿T’ha tocat renunciar a propostes de feina pels teus principis?

Incomptables vegades. Del 100% de propostes que arriben, renunciem [ella i el seu xicot @bieljuste] al 99%. Totes les propostes que arribin han d’encaixar perfectament amb els meus valors: productes vegans, no testats amb animals, respectuosos amb el medi ambient... No guanyaré tants diners però sempre estaré tranquil·la sabent que mai m’he lucrat a costa del patiment d’altres persones, animals o del planeta.

¿Creus que en el sector dels 'influencers' hi ha pocs principis?

Totalment. Cadascú té el seu estil. Hi ha molts tipus de perfils, però molts estan buits. Es dediquen simplement a fer anuncis, sense cap valor al darrere. La gent els segueix com un entreteniment, que és totalment lícit.

Com va sorgir la idea de fer un llibre?

Vaig tenir la sort que m’arribessin propostes d’algunes editorials. Vaig decidir-me per Penguin Random House perquè em deixava total llibertat sobre el que em vingués de gust. [...] Ara era el moment de parlar de veganisme, medi ambient, plàstic… i plantar una llavor en la consciència de la gent. Això ja era raó per començar a escriure Camino a un mundo vegano.

¿Apagaràs el mòbil en algun moment aquest estiu?

I tant! Ho necessito. Després d’escriure el llibre mentre treballava i estudiava tercer de carrera… Necessito unes vacances!

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF