CALOR DIGITAL

Belén Aguilera: “Per compondre m’inspiro més en dies grisos”

Entrevista a una de les influencers musicals més destacades de l’Estat

Amb només 24 anys, Belén Aguilera ( @thegirlandthepiano) s’ha convertit en una de les influencers musicals més destacades de l’Estat. Nascuda a Santa Coloma de Gramenet i instal·lada a Mataró, el seu feed d’Instagram consisteix tant en moments personals seus com en vídeos d’ella cantant i tocant. La seva veu i el seu talent li van obrir les portes del talent show La Voz el 2016. Actualment la segueixen 174.000 persones a Instagram.

Com seria el teu estiu ideal?

Segurament l’invertiria en música i viatges. Faria que oci i feina anessin de bracet i no repararia en despeses a l’hora de crear i fer tangibles les meves idees. [...] En segon lloc, m’envoltaria de la gent que estimo i els convidaria a tots els festivals i viatges que cabessin a les nostres agendes. També donaria diners a ONGs i organitzacions mediambientals i hi participaria activament. Però no sé si un estiu dona per a tant...

I com serà el teu estiu real?

La veritat és que, en una escala més petita, ja que no tinc tots els diners del món, seguiré treballant en la meva música, visitaré festivals, viatjaré i compartiré moments amb la gent que m’estimo.

¿És una època que t’inspira per compondre i cantar?

La veritat és que m’inspiro més en dies grisos. La meva època preferida per crear és sens dubte l’hivern. Suposo que em neixen lletres de la nostàlgia. Tot i així, sí que és la meva època preferida per fer concerts, cantar en festivals i mostrar tot el que he creat.

¿Ha canviat molt la teva vida després de passar per La Voz?

Sí que ha canviat, però no és una cosa que atorgui al programa. Va ser en aquella època quan vaig decidir que volia dedicar-me de ple a la música i vaig abocar-hi tot el meu temps i ganes.

Tens molts seguidors. ¿Et pren molt de temps, la teva feina a les xarxes?

Hi dedico temps, sí, però no ho canviaria. La feina a les xarxes m’agrada perquè està majoritàriament relacionada amb la música i m’ho passo bé. M’agrada dedicar-me a tot el que tingui a veure amb el meu projecte.

¿Hi ha algun racó de Catalunya on t’agradi escapar-te?

M’agraden els pobles costaners i petits, tenir la platja a prop i el so del mar. Per això quan puc m’escapo a Caldes d’Estrac, Tamariu o Llafranc.

Què recordes més dels teus estius infantils?

M’encantava anar al poble dels meus avis, a Sòria, encara que no hi hagi platja. Recordo els passejos en bici entre gira-sols amb la meva família i amics i sento pau.

¿Podràs apagar el mòbil en algun moment, al llarg de l’estiu?

Esclar, sempre hi ha temps per apagar el mòbil. De fet, no m’agrada fer-lo servir quan estic compartint moments amb la meva gent. No necessito desconnexió total perquè no em genera estrès haver d’abstenir-me’n. Crec que l’ús amb moderació -per més difícil que sigui de vegades, sobretot quan la teva feina depèn d’això-és el camí sa. I savi.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF