Una tramitació amb moltes ombres i cap transparència

No deixa de ser molt sospitós que, tot i demanar llicència el 2006, els propietaris de l’empresa Aqua Màgica, no aconseguissin una resolució municipal fins al 2014. Vuit anys tardà Cort a atorgar una llicència que, a més, no era per a un projecte de gran establiment, sinó per a 22 edificis, i amb una fórmula, la d’usos indeterminats, que s’usa normalment per als baixos d’edificis plurifamiliars quan encara el promotor no sap quina utilització tindran, però que difícilment pot suportar jurídicament la construcció d’un gran centre comercial, encara que sigui dividit en 22 peces.

Curiosament, la resolució de la gerència d’urbanisme de febrer de 2013 d’atorgar la llicència fou poc abans que els propietaris d’Aqua Màgica, representats per Guillem Alomar, venguessin el projecte a la multinacional especialitzada en grans centres comercials Rudabail, al llarg del 2014.

En conèixer els detalls de la situació, l’empresa sol·licità (16 de setembre de 2014) la modificació del permís municipal per convertir-lo en un que permeti l’activitat de gran centre comercial, projecte que Rudabail vol fer a les Fontanelles i que va presentar amb tota solemnitat amb José Ramón Bauzá, Mateu Isern i l’exconseller de Turisme Jaime Martínez. Perquè aquesta llicència municipal fos possible, era necessari obtenir una autorització autonòmica de gran establiment comercial. Rudabail la demanà, i mentre Bauzá es feia fotos amb els promotors, el conseller Joaquin García, en aplicació de la llei de comerç, la denegava i desestimava el posterior recurs perquè els terrenys no tenen condició de solar. Segons la llei, aquesta denegació obliga l’Ajuntament a arxivar l’expedient, cosa que es veu que alguns funcionaris de Cort no saben o no volen saber.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF