10/07/2011

Rubalcaba, amb R de Renovació?

2 min

Estic realment impressionat. El PSOE ha decidit arriscar i llançar-se a la renovació total. Després d'un ZP a qui la Moody's dels candidats dóna actualment la pitjor qualificació possible, arriba el jovencell i novell Rubalcaba. Encara bo que no han trucat a Pablo Iglesias. Bé, o a son avi (al d'Iglesias, no al de Rubalcaba). Se suposa que a can Sociata creuen que per encarar el futur no hi ha res més engrescador que llançar-se de cap al passat més passat. I n'estan tan convençuts que és el que han fet.

Però és que la tria de Rubalcaba retrata la realitat més autèntica del socialisme espanyol i també del català. ZP va ser un trencament amb el felipisme i l'arribada de noves cares. El postzetaperisme és un retorn al felipisme, cosa que demostra que el PSOE ara mateix té més passat que futur. Si un partit que aspira a governar mira al 1990 en comptes de mirar al 2015, el que ens està dient és que té un problema (molt greu). ¿Què passa, que en tota l'organització no hi ha cap persona que tingui un discurs nou, modern i sense lligams amb el passat? Segur? O és que l'aparell aparta les persones que tenen aquest perfil per no perdre el control de la situació (i, sobretot, de la cadira)? Algú creu realment que Rubalcaba és una aposta sòlida per encarar la nova societat de la segona dècada del segle XXI?

Passa el mateix amb aquest PSC baixllobregatenc, el que ha aconseguit els pitjors resultats de la història al Parlament de Catalunya. No n'ha tingut prou desballestant un projecte i desconcertant els seus votants sinó que ara, a més, pretén controlar una successió que, si no es fonamenta en el foc nou, no tindrà cap mena de futur.

Imagino que la pretensió d'uns i altres és continuar demostrant-nos que els partits que més s'omplen la boca de progressisme són, de portes endins (també) els més conservadors.

stats