05/01/2013

La classe de gent que no són com Rato

1 min

El tsar Vladímir Putin no deixa als nord-americans adoptar nens russos, però ell decideix adoptar avis francesos: l'evasor Gérard Depardieu i potser aviat l'elefantíaca Brigitte Bardot... Gent amb poca classe.

La nova sentència del TSJC ens dóna una vella lliçó: la justícia pot complicar la convivència. Llavors, ¿quina classe de justícia és? ¿Hi ha a Catalunya cap nen escolaritzat que no parli castellà? Ministre Wert, atenció a la saviesa popular: costums rompen lleis.

Després d'un segle XX marcat per la tensió entre el ressentiment de classe i la prepotència de classe, hauríem d'aconseguir que al segle XXI s'imposés l'exèrcit de gent normal, que n'és molta i té molta classe.

Però a la gent, per molta classe i per molt sentit comú que tingui, li costa entendre que al creador del monstre de Bankia el premiïn fent-lo assessor de Telefónica.

Davant els Putin, Depardieu, Wert o Rato, entre la capacitat d'indignació o la comoditat de l'escepticisme irònic, no en tinc cap dubte: trio la paradoxa. Nikolai Gógol: "Sempre hi haurà una colla de gent per a la qual una personalitat no gaire elevada és una personalitat molt elevada". Desclassats?

Als Reis d'Orient, els demano que ens portin coses útils, senzilles i amb classe, com per exemple una mica de salut i una mica d'amor. I un bon llibre. I gràcies.

stats