Publicitat
Publicitat

PARLEM-NE

No ho saben, però són feministes

LES ADOLESCENTS rebutgen el feminisme perquè associen les lluitadores a favor dels drets de les dones amb una estètica i un discurs antic. És una cosa que flota en l’ambient i que, probablement, en bona part respon a una estigmatització promoguda amb més o menys consciència per uns poders on encara manem els homes. Paradoxalment, les mateixes noies que marquen distàncies amb el feminisme de tota la vida són conscients de la discriminació que encara pateixen elles i totes les dones a casa o a la feina, i rebutgen plenament el masclisme imperant. Per tant, la seva negativa a donar continuïtat al moviment per la igualtat entre gèneres és més un rebuig generacional -no connecten amb les pioneres- i ambiental -creuen els clixés que propaguen ídols juvenils com Lady Gaga- que pròpiament ideològic. En realitat, sense saber-ho, elles també són feministes. Així es desprèn de l’interessant reportatge que avui publica Selena Soro a les pàgines d’Estils.

És més que probable que tard o d’hora, en la seva vida diària, aquestes adolescents tan confoses sobre què és el feminisme comencin a exercir-lo, si és que ja no ho fan. Una de les proves del seu feminisme inconscient té a veure amb la llibertat amb què encaren la pròpia sexualitat. Orgulloses de la seva feminitat, l’exhibeixen sense complexos: no veuen el seu cos com un problema, tot al contrari. I també són cada cop més les que no amaguen el seu lesbianisme. Aneu a instituts de secundària, parleu amb els vostres fills i filles. Veureu com estan a anys llum dels nostres prejudicis.

Malgrat la mala premsa del feminisme, el feminisme avança. Potser els darrers anys s’han fet passos enrere, potser el feminisme s’ha de tornar a reinventar i segur que encara queda molt per fer. Però em sembla que aquestes adolescents sabran com fer-ho.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF