05/02/2013

Gol a la corrupció

2 min

Si algú es pensava que després de la setmana de la corrupció vindria una catarsi col·lectiva, ja ho veu: la que va començar ahir té tots els punts per convertir-se en la segona setmana de la corrupció . Això sí, amb algun toc d'humor afegit, com el de Rajoy, antològic: "Tot el que es refereix a mi i als meus companys no és cert... tret d'alguna cosa [un hilillo , potser?] que han publicat els mitjans". En què quedem? Recorda aquell acudit gallec: "-Escolta, Pepe, ¿per tu què és més important, la ignorància o la indiferència? -Ni ho sé ni m'importa". Doncs això, Mariano: ni sí ni no, sinó tot el contrari. Vostè ni puja ni baixa, però mentrestant la prima de risc i Espanya es tornen a enfonsar i fan trontollar les borses. El seu autogol és pitjor que el de Cristiano.

I si Mariano, sense voler -resulta extravagant pensar que ho va fer expressament-, va tirar de la proverbial indefinició gallega, Oriol Pujol, presumpte imputat, va apuntar-se a la síntesi catalana entre pragmatisme i ideal: està disposat a "no fer nosa" per no entorpir "el procés", no el kafkià, sinó el català. Rajoy es fa un embolic o es fa l'orni. Pujol, en lloc d'embolicar-se amb la senyera, es fa l'harakiri. Aviat haurà d'anar a declarar. Per a ell s'haurà acabat el partit.

Ells potser no ho saben, però tots dos reten, ni que sigui maldestrament Rajoy i resignadament Pujol, un homenatge a la raó d'estat de Maquiavel, el millor jugador de la política de tots els temps, en els 500 anys de la publicació d' El príncep .

I perquè aquesta segona setmana de la corrupció sigui plena, l'Europol destapa una xarxa de compra de partits de futbol que implica 15 països i que hauria afectat més de 380 partits a Europa els últims dos anys. Gol a la corrupció.

stats